Sabtu, 26 Februari 2011

NaK KeNa PiDoT nie!!

entry ni khas untuk adik kesayangan aku
sume adik aku syg
tapi yang ni suka perli aku
bab pau duit pon aku gak kena
pendek kata sume aku kena
wakakakakaka



wana biru tu adik aku tanyer aku
tulisan hitam aku
ni aku chating ngn dia tadi
seeee, sajerrrrrr nk loyer buruk ngn aku
ni adik aku nama pidottt

entah celah mane dapat nama ni
sejak dok hostel rasenya
skrg dah form 5
suka membuli, termasuk membuli kakak nya ini
muahahaha

(adik aku)hahah...
xbosan ke dok snew?

(aku)11:34am
bosan rase nk gigit jer dinding batu ni
ahahaha

11:36am
aku d sni happy jew
ari2 dpt mnum air klapa
sdapppp


dush dush
sian kat aku
sni pokok klapa ptik ja dr tingkat 8
wakakakaka

 
11:42am
alaaa lau bosan g la jual kuih kt bwh 2
(ader ke patut adik aku suh jual kuih..
cisssssss.....hihihihi)
byk lagi yg aku chating ngn dia...tapi skit dah lah..aku pon nk besiap..pasni lama lah tak jmpa, aku g camping 4 hari...huhuhu..take care..jmpa lagi nanti...

BeKpeS n PlaZa AnGsAnA AgAin

ok,,,arini aku byk nak wat urusan kat luar
slalu hujung mnggu baru bekesempatan

besiap dalam pukul 9.30 baru gerak kelua


kat kdai mamak
hahahaha
tak payah heran noo
aku memang tak masak sekarang ni
wakakakaka

penatlah aku terkejar2
sejak pindah jb, keja luar banyak
bukan macam kat perak
rehat lah jugak
wakakakakaa


pagi2 kami somi istri makan rti canai jerr
aku nak nasi lemak
tapi tak jadi lak
tukar menu...


paling tak disangka
kami terus g plaza angsana lagi
aku nak cari kasut
kasut aku yg sedap dipakai tu dah nk rosak
maka pukul 10 am lebih kami dah sampai

kedai byk tak buka lagi
muahahaha
jalan jamu mata jer dulu
time ni aku dah pilih kasut
so aku relax lah jap
tunggu husband aku pilih kasut die plak kan
orang laki ni ble tahan gak
aku pilih kasut kejap ja dari my hubby
dush dush dush
hahahaha
seee, ni kasut entah yg ke berapa hubby test
aku senang jer
lawa bang, lawa, lawa..lawa
(ader makna tu..suh cepat2 pilih)
kah kah kah kah
test kasut lagi
beli satu kedai lah bang
senang..tukar ja hari2
hihihihi


pastu pergi basuh kereta yang dah comot
mmg comot sangat


pas sume dah settle
kami just bungkus kfc ja
seee???
bungkus lagi??
makan luar lagi??

hentam lah labu
aku penat minggu ni
ingat nak rest
tapi banyak keja tak settle lagi



ok, ni hubby aku yg nak
dia tak nak aku susah payah masak
fine
time kasih memahami isterimu ini yg sibuk n penat
alasan jerrrrr
wakakakakkaa
ni kasut aku
tapak die lembut
macam span
so kalu aku pakai kaki tak sakit sangat
murah jer wei
hehehehee

simple jer
janji aku selesa
hehehehe

ni contak lense
aku g plaza nak bli benda alah ni
ni lah mata kedua aku
power mata pon dah 200
gigih aku study dulu kan
sebab tu rabun kuattt
ulat buku lah dulu
kah kah kah
ni kasut hubby
bli gak
aku ingat nak belek jerrr
ekhehehhhe
jangan marah noooo
k...aku pnat
baru balik dari pgram sekolah kat mane ntah
smpai umah pukul 6.00
nanti kalu rajin aku update lerr..





Jumaat, 25 Februari 2011

DiNNeR ChAr-kUeW teOw LaGi...

ok, pas solat tadi terus laju2 g kdai makan seblah msjid tu
mmg sedap makan kat sni

opssss
sebelum tu aku nk jawab soalan sape ntah..
nama tak bagi
aku tak marah noooo
hahahahah

siapa ye... berkata...
asyik makan kt kedai je ye...suami keje bahagian apa?????tunjuk le gambar sek sekali...oppssss lupa hset gmbr xclear,,,hehehehehe...nnt x nmpk kecantikan sek tu..

aku tak masak sb barang basah umah aku dah abis
selalu aku ngn husband g bli stok seminggu
tapi sejak sminggu ni
tekak kami laki bini nk mkn luar
tak slah pon

skali skala kan..heheheh
tapi kalu aku masak pon
lebih kurang jerk ongkos nya
so mkn berdua masak or bli sama ja bg aku

pastu aku nk habaq hp aku gmbar mmg tak clear
pas hp sony aku rosak
nati aku bli hp baru
blelah tgok gmbar jelas yea
huhuhuhu

ok...dh jawab kat sdara yg bertnya takder nama...
tetiba jawab kat entry ni
hahahahaha

aku bg spesel  jawab soalan die sb die tak ltak nama pon
wakakakak


dah, balik topik tadi
hahahaha

ni encik somi jalan laju sgt kat aku
die pergi bank kat sebelah msjid tu
nk bg duit kat aku lahh..
muahahahah
ni tak ramai org lagi
baguslah
tak semak mata aku
kah kah kah kah
aku minum air horlick suam
tetiba suka ngn horlick
buang tebiat kot aku ni
slalu teh ais, teh ais
ais tak elok kan
insap lah kjap
hahaha
hubby minum nescafe suam
sian hubby
die tak pergi makan pon lunch tadi
aku rase bsalah lakkk

tapi hubby aku yg tertidor
aku call die tak sedar
aku ckp nape tak pergi makan
die nk tgu aku dinner mlm ni

sob sob sob
terharuuu
lempang skitttt
pasni masak yea
masak tau tak...
ekheeeeee
ni pon sadisssssss
char kuew teow udang dah abis
die bg kerang
tapi aku tak rase kerang pon
uwaaaaaaaaaaaaa

aku bedal gak otak2 2 ketul
hahahaha
ble lah
tak cedappp sgt
cissss

bab komplain no 1
tp masak masih terkedek-kedek
ader aku kisah??
hahahahahah

haissshhhhh
aku nk masak gak sok
air tgn isteri lebih mahal dr kat kdai
mk aku cakap ni
aku ni engkarrrr
tgn org gak tlong masak kat hubby

insappppp lerrrrrrr
mauahahhaha

k...nk sembang ngn tutttt
ekheeeeeeeeee
slamat malam sume..

Haisshhh, KaTe NaK DaTanG....

cekalang jam menunjukkan pukul 4.45ptg
uwaaaaaaaaaaaa

aku call tak berangkattttt
sadissssssssssss nyaaa

tau tak sape tak angkat???
encik somi ku lah...
huhuhuhu
tadi jnji nak datang mkn lunch ngn aku kat sekolah jap

encik somi ckp tgu kejap2 lagiii , sbb panas lagi ni
baru balik solat jumaat
nanti dia datang
sini kantin besar...slalu cikgu sni mengangkut suami n isteri2 mereka mkan di sini

aku pon bajet nk makan ngn laki aku lahhhh
uwaaaaaaaaaaaa

ni msti tidoq di petang begini
aku dah agak dah hubby tidor
wakakakakakaka

sebab die tesengguk-sengguk
ala-ala berzikir pas balik keja tadi
sbb pagi tadi die bawa keta g puspakom

mengantuk sangat rupanya
aku taulah nk berzikir pon cover2 lah skit
wakakakaka

alahai cik abe..
isterimu ni dah makan lah dulu yea
tgu abg lmbat sgt
huhuhuhuhu

penat merancang
ingat leh dating makan jap kat sini
makan kat sini sedap
takpelah, len kali lah erkkk abg...

nak bungkus rase ni bkn lunch dah
dah petang tgu asar n magrib
malam ni syg belanja yea
makan kat kdai aritu

ekheeeeee

aku pon bungkus makan sorang2
sian aku
kawan aku sorang lagi g kursus
tinggal aku sorang
sendirian

haha
macam pelarian
gasakkk lerrrrrr
aku mmg tak masak cekalang ni
barang basah ader kat kedai
wakakakaka

sllu borong stok seminggu terus
ni tak pergi pon lagi
hahahahahha
makan luar jer skrg ni..


ni asam kulit limau
ptg2 mcm ni sedap gak kan
adusssssssss
hilang mood nak kerja aku arini

baru nak dating...malam tadi hubby tak balik lgsung
sebab byk keja sgt

ingat pagi tadi balik awal
dalam 12 lebih gak baru sampai umah
gara2 pergi puspakom bawa kereta polis
dush dush dush dush

tak sempat nak borak2 lama tadi ngn hubby
sebab aku nak g sekolah n hubby besiap g masjid solat jumaat

malam ni hubby ajak nak pgi masjid tu lagi
terus makan malam kat kedai sebelah msjid tu

nanti kalu rajin aku hupdet malam ni erkkk
heheheheheh


Khamis, 24 Februari 2011

BuAh PrUnE ngn KoPi ReD GuaRa DCL

arini aku nk sharing kebaikan 2 benda alah ni
aku promote ni aku tak dapat pape pon
heheheh

tapi benda baik, kna sharing2 kan
untuk kesihatan sama
ekkheeee

aku makan prune cap sunsweet ni
bkn mkn satu packing ni sehari

aku mkn time sebelum tdor
memadai amik 2ketul ja
badan aku memadai 2 ketul
wakakaka

korang ikut ska lah
sebab aku bukan penggemar buah ni

aku pksa makan sebab buah ni berkhasiat
kah kah kah kah

walau kureng, tapi aku telan gak

sebab ni khasiat die:
buah prune mengandungi 
kalium,Vitamin A,Vitamin B kompleks,
Ferum,serat dan anti oksida.
 
paling penting, setiap pagi kalu nk membuang mmg cepat
kihkihkih
 
usus kna jaga tau
kalu kita tak cuci
lama2 byk pnyakit leh dapat
 
bila proses pembuangan air besar bjalan lancar
maka badan kita rase ringan
sebab toksin tak terkumpul dalam badan kita
 
murah jer
tak smpai RM10 pon
aku amlkan pon sbb aku dapat info dari member
 
prune mmg bgus untuk sembelit
aku tak sembelit pon
tapi aku suka badan aku ringan
kepala pon tak sakit sgt
hahahahaha

ni kopi DCL pnya
yg datuk stapa n datuk azlina pnya tu
aku makan dari dulu lagi
cma kadang2 aku bli
kadg2 tak
sbb sini aku baru jmpa stokis yg jual bnda ni
lama gak aku tinggal benda alah ni

dalam ni ader 20paket
hega ahli dalam rm18.80 ja
ni paket kecik2 die
khasiat ni pon byk

aku minum kopi ni
selera makan aku kurang
pastu aku rase bertenaga  
aku bekpes air kopi ni ngn roti ja
memadai sgt

pastu tengahari baru aku nk mkn nasi ke, pape ke..hehe
hsband aku pon minum
aku bancuh air ni ja kat die skrg ni
hehe

super power postpond dlu
kah kah kah

RED GUARA CAFE berfungsi untuk:
  1. Berguna semasa puasa untuk menahan lapar.
  2. Sebagai penahan lapar (Membantu menurunkan berat badan berlebihan).
  3. Membuang air dan lemak berlebihan dalam badan.
  4. Mengatasi kelesuan dan tenaga seksual.
  5. Membekalkan tenaga berpanjangan.
  6. Mengatasi dan membantu pencernaan dalam sistem usus badan (mampu merawat / mengubat penyakit cirit-birit).
  7. Membantu merawat NEURALGIA (Sakit urat / saraf) dan kesakitan ringan.
  8. Memudahkan pernafasan (boleh membantu merawat asma / lelah).
  9. Membantu mengurangkan Sindrom sebelum datang haid (PMS).
  10. Menguatkan otot jantung.
  11. Mengurangkan atau menghilangkan demam.
  12. Mencegah jangkitan kuman.
  13. Membantu mencairkan darah beku dalam salur darah.
  14. Sebagai anti-oksida, membantutkan sel-sel kanser dalam organ badan.

ok, selamat mencuba
sharing is caring
hihihihi


EnCik Somi, Nk HP bArU>>>

tadi encik yusri balik umah kejap
yealah, dah 2 ari keja
smlm die bz sgt
balik jmpa aku bagi smkad maxis aku yg dah wat lain
n bg topup celcom skali

hahahaha
bajet kaya pki 2 nombor
wakakaka
maxis pakai line ngn hsbnd
pakej family
snng nk gayut time die tak dak kat umah
wakakaka

celcom aku gna untuk sume urusan, tmasuk family aku
urusan rasmi sekolah n sume2 lah
hahahaha

aku dah tunjuk pamphlet nk hp baru
jahat aku kan
hehehehe
sajer nk bodekk hp baru
minat hp ni
aawatlah jual mhl sgt
juallah berhengget2
cnfirm aku bli 10
wakakaka
hp ni pon aku minat
sume aku minat
aku nk cri picture yg terang skit
hp lama ni gmbar kawan aku ckp tak nmpak cik jawat
muahahaah
cissssssss

blackberry pon cantik gak,
sume cantik
aduyaiiii
nafsu serakahhhh pompuan ni mmg tak ble kalah
sume nak
macam laki aku cap duit

takpe, plahan2..nti impian aku tercapai gak
ngn syarat aku kna sabar skit.,,
sorilah wehhh
aku tau hp korang sume canggih2
hp aku ja hp cap ayam
muahahahaa

doakanlah aku dapat hp baru nanti
hihihihihi


Rabu, 23 Februari 2011

JoTiC JoHoR BaHru

aku ingat nk berehat
tapi aku jadi rindu kat blog sndri
hehehehe...
kalu fb aku tak kisah sgt
tp ngn blog aku jadi alergik tak buka shari
wakakakaka

bak kata somi aku
blog aku ni dah kwn baik aku
btul lah kan
dengn blog aku ble luahkan ape yg aku rase

skrg aku dah kat umah
pas subuh dalam 6.45pg aku dah gerak pg JOTIC, jb
ni nma tmpat, ada pgrm sekolah
pergggghhhh
jalan jam gilaaaa

pukul 7.30pg bru aku smpai sna
nasib bkn kta manual
kang aku cabut kaki lakkk
serius, aku ketaq sgt2

tapi ape pon, aku dah ble bedikari
aku tak perlu bergntung ngn org lain


ni dalam dewan
hehehe

kat depan pintu masuk

ok lah dewan ni
walaupon mahal tp tmpat die bgus
ader pgram pmr
byk btul duit
wat kat luar
sewa sja beriban-riban
smpai tengahari ja pon
kaya depa ni
hahahah

sian aku
picture snng sgt bergoyang
tahun bila entah, msa besday aku encik tunang,(somi aku skrg lah)
die bagi hadiah hp kat aku
pos lah mmg smpi hari besday aku
pergghhhh
terharu sgt...

tapi kan kan kannnnnnnnnnnn
aku tak jg hp tu bebaik
byk kali jatuh
lastly dia dah mati
padan muka aku
wakakakaka

sekalanggg
encik somi kata kat aku
nti nak bli hp bli yg murahh jer
aku ni suka bagi jatuh hp
bkn sngaja weiii
aku ni gasakkk skit

cisssssss
perli aku
takpe, tgu lah hp baru aku nti
kalu ckup duit lah
hahahaha



aku yg kdgkala riang seperti kanak2 ribena
muahahahaha
ni partner keja aku
kak madihah
aku ngn die rapat sgt
ok lah kan
aku dah ader kwn baik kat sni

tiada istilah keseorgn dah
kat tmpat keja lah
encik somi jgn kira lah
wakakakaka

tapi sejak aku dok mgjar sni
aku perlukan ksbrn yg tinggi
student die mmg mncabar sgt
kalu aku ble lepuk dah lama aku lepuk
tapi sbb tak ble jaaaaa

k...daaa






Selasa, 22 Februari 2011

AkU TaK KuAt BiLa DiA tiAda Di Sisi....

aku agak emosi awal pagi lagi
Ya Allah Ya Tuhanku...
siapalah aku nk menolak dugaanMu ini

aku hambaMu yg sntiasa akan diuji ngn lumrah kehidupan

Aku benar-benar terluka
aku sedih yg teramat

malam tadi mak aku call aku
die dapat merasakan aku ader masalah

tapi sebagai anak
aku menafikan kerana aku tak nak mak aku risau
aku tak nak sesape risau

bila keseorangan
aku pasti menangis
berat dugaanMu ini YA ALLAH

berikanlah aku kekuatan dan ketabahan
untuk menghadapi dugaan Mu yg maha hebat ni

suamiku dah pg keja pagi td macam biasa
dapatkah aku mencari kekuatan sepnjg ketiadaannya
padaMu aku berserah Ya Allah

aku disini hnya ader suamiku
mk ayah aku jauh di kmpung

aku cuma mngharap kekuatan dari insan bergelar suami
walaupon aku dah berulang kali berjnji ngn suami
aku akan kuat hadapi dugaan ini
tapi aku tewas bila aku keseorgan

aku pnat menangis
aku letih
aku bosan hidup kesedihan begini

aku tahu Allah sentiasa dgn aku
aku yakin percaturan Allah untuk hidup aku adalh yg terbaik
supaya aku dapat mjdi insan yg lebih baik

Ya Allah, kuatkan lah hatiku sepnjg ketiadaan suamiku
berikanlah aku ketabahan yg tgi
aku mohon padaMu Ya Allah
perkenankanlah doaku ini

ampunkanlah dosa2 ku Ya Allah
berilah aku kekuatan dan ketabahan
tempatkanlah aku di kalangan orang yg beriman..

Kau tambahkan kasih syg dan cinta antara aku dan suamiku
lindungilah perkahwinan ini dari perkara2 yg jahil
kerana kekuatan aku terletak pada kasih syg suamiku


matikanlah aku dalam husnul khotimah Ya Allah
matikanlah aku dalam husnul khotimah Ya Allah
matikanlah aku dalam husnul khotimah Ya Allah

aminnnn....




BeKpEs n AnTA AbaH pgi TerMinaL LArKIn

arini aku sibuk lagi ngn aktiviti harian
sibuk yg membuatkan aku hargai sgt2 ape itu masa

pagi2 lagi dalam 7.30pg kami kua bekpes kat kdai lagi
hahahaha
takpelah, mnggu ni kemalasan aku untuk memasak adalah sgt tinggi


aku ni tak lah lapar sgt
tapi sbb ader soto pagi2 ni
aku jdik sgt lapar n mmg niat nk makan habis2 hingga ke titisan akhir
wakakaka

nk mkan pon termenung lagi
ketat jer muka nie...hehehehe
haissshhhhhh
makan jelah bang,
tak yah pkir ape yg akan berlaku masa depan
muahahaha

haipppppp
nk kna sekeh bini aku nie
laki aku kata dlm hati
wakakaka
buih2 tu basi ka??
tetiba aku tgok picture nie...
tak kot kan
aku kna baik sngka slagi aku tak sakit perut

tak bek wooo buruk sngka kat org
aku muhasabah dri yg hina ni balik

haissshhhhh
aku dah tak mo sedih2
aku mahu jd dri aku yg sendri
tgah bekpes pon nk melalut
balik topik tadi

ni teh tarik
abis aku minum
aku kurg dah selera makan
tp kat mulut ja
kalu ader mknan depan aku
aku melantak gak
wakakaka
gatai snap kan
aku dah jd tak malu
sejak wat blog ni
muahahah

ni abah aku dah naik bas
menitik air mata aku abah aku balik seremban
sedih sgtt

walaupon die bapa mentua aku
tapi die layan aku mcm ank sndri
tetiba aku ingt ayah n mk aku kat kampung

gasakkkkkkkkkk
 kat stesen bus pon aku mngalir air mata
5 hari abah tinggal kat umah aku

laki aku relax jerrr
yealah, hati keringgg
sabar yea syg, bln dpan cti kita nk balik sermban n perak dh

ermmmm
tu lah kan
nape lah aku takder hati yg keras
snang ape mslah pon aku kuat
hati kringggg sekering2nya

hahahahah



Isnin, 21 Februari 2011

DiNNer LuAr LaGi..hehehe

arini aku bz skit
aku tak sempat nak hupdet blog
dah tgah malam baru ader masa
kat sekolah tadi member aku bising sb aku salah parking..
wakakaka

jahat aku ni
halang parking keta lain
tapi aku ni pendengar tegar
aku wat derkk jerr
huahuahua
dah panas terik tak kan aku nk p ubah keta
pandailah kome..wakakaka

kat sekolah tadi pon aku byk kja tau
budak2 sekolah gaduh
lawak arrr
men surat2
hehehehe

so, mlm ni ja aku free
mngantuk gak ni..
tapi sbb blog kesayangan aku ni
aku gagahkan dri lagi
ekheeee

malam tadi pas solat isyak kat masjid ngn pak mentua n hubby
husband aku cti arini
kami mkn kat luar jer
kedai sebelah masjid..snag lah kan...

tenang rupanya bila kita selalu ke sini
harap jgn slah faham yea

sok pak mentua nak balik seremban dah
sedih plak
dah bape ari tinggal kat sni
die baik sgt ngn aku..huhuhu

macam besa, mlm ni aku order char kuew teow udang, hubby pon sama
abah aku mkn mee kuah

aku dh mkn baru ingat nk snap
hehehe
ni hubby n abah aku mkn mertabak daging
sedap wooo

aku ni mmg fail amik gambar
wakakaka
ni ayah mentua aku
baik sangat ngn aku
baru balik haji aritu
hehehe
aku bila lah nk smpai sana
kna simpan duit cpat2 nie...
ni husband aku snap
aku tak sedar pon
lapar tahap maximum tau
aku ni dah baper hari tak lalu makan
bajet nk diet sama
wakakaka
sku snap bergetar gambar
sebab ank tokey kdai usha aku
wakakaka
msti die kata aku ni mai celah mane ntah
die bkn tau aku blogger pon

hehehehe
k,,,,daaa