Rabu, 19 September 2012

Pulau TioMan Part 2

sorilah..lambat nak update blog
banyak kerja sikit..

ok..sambung dari part 1 yea..
ok..utk pengetahuan semua tiket feri dari mersing pergi pulau tioman hanya RM35/ person sehala
so hubby beli terus tiket pergi balik sebab memudahkan kerja
anak aku naik free ja
hahahaha
ni kat jeti mersing
tunggu feri pukul 5.30ptg

boleh tak aku nak cakap masa pergi ni air cond tak sejuk langsung
panas gila
sob sob sob
bby pon dok meragam
last sekali aku buka baju baby tinggal selua sb dia dah berpeluh2
terus senyap
dapat angin kot
sabar jer ngn batrisyia
hahahahaha

pemandangan senja dalam feri


dah sampai tioman dalam pukul 8 mlm lebih
letak beg kat tempat penginapan terus zass cari kedai makan
 anak aku ni suka sangat gigit kertas
 ke lapor sgt??
heheheh
makan mmg sedap tapi mahal
semangkuk tomyam RM 12
belum campur lain2
makanan kat pulau sgt mahal
air mineral besar RM3!!

pas makan terus zass main kat jeti tgok ikan2..




 keesokan hari sarapan pagi
best giler
makan sebelah air laut
tapi panas!!


jalan2 pagi



 baby tak mandi lagi sebab air dalam bilik air macam air sejuk
beku i..hahaha
 comel jer pondok polis dia
geng hubby
hahaha
nasi paprik RM9!!
hambik kau..
hahahah

 kami tido kat sini
sangat mendamaikan
hilang segala kekusutan
hubby wat projek dia sampai rentung!!
mandi laut pukul 3ptg!!
hahahaha

amik angin ptg



 depa ni mandi dari ptg lagi
magrib baru balik
amik angin ptg
sok pagi dah nak balik

dinner last
nak balik daa
apa pon kesimpulan berada di pulau tioman sangat best
pantai dia mmg sangat cantik
tapi kalu nak pergi sini eloklah turun salang
sini byk hentian
tapi salang mmg best
keesokan pagi pukul 9.00pgi kami dah berdesup naik feri ke jeti mersing
percutian 3 hari 2 mlm yang wat kami dapat spend masa dengan lebih lama
menghburkan hati
n paling best
mengempiskan poket
heheheheh

Isnin, 17 September 2012

Pulau Tioman Part 1

percutian yg tak dirancang
last minit bru nk pergi..
sebelum ni plan xpnh jdi..
ni pon gara2 kwn baik hubby yg g honeymoon kt sna
kwn hubby ckp best n kami pergi tioman pon byk berpandukan dia

so..percutian kt tioman pon bermula dgn senang hati
opkos lh suka sb bercuti kt pulau n dapat release tension

dari jb ke mersing mngmbil msa dlm 2 jam lebih
sampi kat jeti mersing hubby terus pergi booking tiket feripukul 5.30 ptg baru feri gerak
so ada masa lagi sb kami sampi pukul 4ptg
terus pergi solat jamak taqdim sb nk smpi tioman pon mngmbil msa hmpir 2jam lebih
 zasss terus siap2 mkn lunch pkul 4ptg
lapor gileee
huhuhuhu

then pas mkn terus berlegar2 kt area jeti
kt situ byk tmpat penginapan
kwn hubby ckp kt tioman ni nti feri akan berenti 5 kli kot
kt panuba in, kg tekek, kg paya, salang
tpi port paling bestkat salang last destination
nti aku smbung erk
bby mragam plk
part 2 nti aku upload gmbr

Selasa, 11 September 2012

MaLaS

sebenarnya skrg musim mlas bgi aku
mlas nk hupdet gmbar dlm blog
citer byk
tpi rasa mood tu tetap mls
^=^

nanti aku rajin kan diri yea..
hari2 ramai yg singgah blog aku
apakan daya
aku ni spesis rajin ikut musim
hahahaha

Isnin, 10 September 2012

SaMsuNG GalaXy TaB 2 7.0

alhamdulillah..impian aku nk pki tab akhirnya tercapai jugak
sblm ni pki samsung ace
skrin dia kcik
tak puas aku nk tgok
huhuhuhu

akhrnya hubby bwa gak aku cari tab
dia sponsor skit
slamat lh skit duit aku
hahaha

syukur zaman dh bkerja ni aku boleh bli apa aku rasa nak
btul ckp mak aku..ngn ilmu ja boleh mngubah nasib hdup ni
aku mrasalh jgk nikmt yg Allah bgi

dulu aku susah
walaupon taklh ssh mna
tpi aku berjiwa besar
aku nk bls jsa mk ayh aku
blajar lh selagi mampu
ilmu tu wat bkln kita

apalah aku melalut ni
huhuhuhu
ni aku testing gna tab
saja nk try hupdet blog
tapi gmbr tak amik pon lgi



Khamis, 6 September 2012

KeSiaN AKu

kesian kat aku
malu seeeiiii
kikikikiki

kan aku minta tulun hubby pergi tukar contak lense aku
sebab semalam ngn arini dia cuti..
nasiblah hubby aku ni jenis ringan tulang
jarang dia nak kata tidak kalu aku minta tolong
alhamdulillah
huhuhu

sekali daa tokey tu kata u pakai terbalik
hahahahaha
patutlah aku pakai rase macam sebelah tu nak tercabut
dah pakai pon terbalik
almaklumlah sebelum ni aku pakai yg natural ok jer
tak pernah terbalik lagi pon
agaknya sb ni warna hazel
aku tak dapat cam yg mana betul
sian hubby
huhuhuhu

sori yea abg..
mlm ni i belanja makan
minta sajalah pape
jangan minta pizza sudeyy
huhuhuhu

Rabu, 5 September 2012

TaKDe MooD

aku pon tak tahu
sekarang musim takder mood nak hupdet blog
lemau jer rase nak buka citer pape
huhuhuhu

arini kena plak migrain
gara2 aku bli kontak lense yang ader colour
bli warna hazel
hairan plak aku sebelah tu jadi macam tak balance
berpinar2 biji mata ni dibuatnya
bertambah sakit kepala aku
huhuhu

tadi terpaksa gak call hubby suh minta tukar n bawa kontak lense..
mahal wooo
rugi lah aku tak boleh pakai
dah lah sepasang rm50
tapi tahan 3 bulan lah
hehehehe

before that memang aku pakai lense yang natural jer
ader 3 pasang tahan 3 bulan
sama jugak rm50

so..tadi hubby yang request suh try yang ader warna
ok lah..
fine..aku try..
tpi dah jadi macam ni harap2 tokey kat plaza angsana tu bagi lah tukar
kalu tak bagi nanti aku bako kedai dia
kekekeke

rase nak balik amik mc jer arini..
huhuhuhu

takder mood takder mood
^__________^