Selasa, 2 April 2013

NissaN AlmeRa

alhamdulillah
for our 2nd car..
nissan jugak..tapi kali ni aku amik brand almera..
first tengok design dia terus jatuh cinta..
bye bye sentra..
sedih sgt..itulah kereta pertama first gaji aku
pape pon
no plat aku amik..
P** 8088
sayang kalu 8088 nak jual..
jadilah..walaupon kereta lain janji no plat yang sama
minyak kereta nissan memang save
sb tu aku setia ngn nissan..
kalau korang nak beli kereta sedan
aku mmg syorkan almera
harga yang sangat berpatutan







1 ulasan:

  1. nama saya sani.. saya baru beli Almera... dah puas buat perbandingan di laman sesawang... saya 2 minnggu 20 hb mei 2013 beli dan naik Model VL.. rim 14 x best macam tayar spare dan berbuai.saya tolak kat kedai kawan saya Bangla bukak kedai rim kat selangor.. jual murah2 dia ambil 800 dan saya tambah lagi 1350 dapatlah tayar dan rim BMW mewah dan cun... tayar rim 17.. stabil x buai... kone selekoh selambe je.. kete aku jadi cth dan tauladan Thanchong he he.. tp sendiri ingat tukar rim x ada gerenti lagi tuk spring dan ekzober.. cun punya pasal ok je...
    -masaalah besar aku.... minyak memang kuat 20c per km.. aku bawak kat town 60-80 km sejam...
    -masaalah kedua mula2 dapat kereta aku dikasi minyak full tank paparan kat meter boleh bergerak sejauh 550km full tank.. ho ho jimatnya so bila minyak habis aku isilagi full tank tapi kenapa ekkk kali ni blh pergi sejauh 350km je.. alamak
    -aku ngadu kat selesman dn dia kata x apa bang pertama service nanti minyak jimat.. dlm hati ok lah dan rage akan pg semula 550km.. ok lah
    -pertama service aku ceritakan segala masaalah kat Thanchong dan dia repair la apa yg patut. set balik minyak... pkai komputer.. mcm tu je minyak kuat jugak.. kenapa aku isi minyak blh pg 350km je.. aku bwk kat hway bawah 110km pun kuat jgk gerammmmmmmmmmmmmm. aku call tanchong .. dia kata u bawak dtg sini encik kami periksa semua
    - x sampai seminggu hantar... tempat service dia bukak seat aku, bukak sensor tank minyak.. repair sana sini.. sedih kereta baru dah jd mcm ni.. dah siap aku pg isi minyak full rm68 kalau betul2 kosong rm75.. cis mcm tu jugak jarak isi penuh still 350.. kereta baru bukak barai sana sini.. luruh hati aku.
    - thanchong kata u sudah tukar rim susah la kita mau periksa pasal kita mau kereta standart.. aku ckp senang je rim dah jual pasal x cun mcm tayar spare.. yg penting aku x sentuh wirering dan enjin.. so sekarang kes aku Thanchong tengah siasat... mintak2 thanchong beri perhatian pasal aku beli kereta bukan moto... (Yang nak nk beli Almera teruskan kerana kereta ni luas.. kes aku ni terpencil.. klu ada yg nak nasib sama mcm aku.. kita share yea.. ad je kat facebook "sani haron" sedih sedih

    June 3, 2013 at 7:43 AM

    BalasPadam