Rabu, 17 Oktober 2012

AkHiRnya 47kg..HeHe

entri ni aku wat sebab ada yg bertanya aku makan apa maintain kecik
aku mmg spesis kecik
^ __________^

sebelum kawin pon ni memang berat asal aku 47kg
cuma kadang2 terbabas angka 50kg gak
dan kadang2 terkurang jadi 45kg

aku ni rendah aje
153cm ajer pon
kuikui

ok..first aku dah disiplin kan diri aku
malam2 kalu nak makan berat sebelum pukul 8mlm
tapi siang aku still hentam ikut suka aku nak makan apa aku suka
tapi kadang2 aku ter'makan lewat malam gak'
hahahahaha

bonus bagi ibu mnyusu macam aku
badan lagi mudah nak kembali ke bntuk asal kalu mnyusu anak full bf
sebab apa yg aku makan anak aku mnyusu badan 
so lemak2 yg terbiar tu sudah disedut anak aku
kekekeke

serius..mmg tak tipu
perut yg muncit dulu dah takder
so..bagi yg mnyusu boleh lah susu kan anak
lagipon dapat eratkan hubungan ngn anak

aku tak bercadang nak kuruskan lagi
n tak bercadang nak tambah berat
biarlah ideal mcm ni
nak pakai baju pon senang
^_____^

so..aku takder lah makan pape suplemen nak kurus
maybe faktor utama aku susu kan anak ngn pnuh kasih dan sayang :-p


SejaK AkhiR-Akhir Ini..ReDiaNZe

sejak kebelakangan ini
aku sering dapat email daripada peminat2 misteri
ececece
misteri lah sangat
^_______^

ni semua gara2 redianze...reverse ngn jamu aku dara
ada yg minta no hp aku sekali sb nak bertanya
aku no hal lah
bnda baik
sharing is caring kan

ok..meh aku jujur katakan

aku dah tinggal redianze dah beberapa bulan
sb aku malas shake
aku ganti dgn beutskin
redianze bagi aku bagus
aku pon ada sedara mara yg makan redianze smpai sekarang non-stop
dekat setahun  lebih kot rasanya
kulit mmg lawa gila..
umur dah hmpir 40 pon still mcm anak dara
hihihi

insyaallah pas abis beutskin ni aku akan kmbali kpda redianze..
aku ni pon spesis suka tukar produk
hihihihi
dah tgok org lawa baru nak terhegeh2 balik
rugi plak tinggal aritu..hehe

bagi reverse ngn jamu susuk dara
dua2 best
sesuai sgt yg dah kawin
kalu rasa nak sharing pape
leh email aku
insyaAllah aku jwb
cuma lmbat sikit lah
aku pon bukan mngadap tenet 24 jam

Sabtu, 13 Oktober 2012

Beutskin Essence

saja nak sharing
oleh kerana produk ni tetiba jdi famous
aku pon x terkecuali tergoda
hehehe
ni dah masuk kotak ke3
perubhn dia not bad lah
tpi aku rasa pas abis kotak ke3 ni aku nk berpaling tadah lh
hahaha
first sb dia mhal walaupun kesandia superb
lagipon aku mmg dah berkulit cerah
aku xmo putih macam adira af tu walaupon aku ska tgok dia
so,,pasni maybe kmbali kpd redianze atau aku tryproduk lain

makan beutskin ni mmg hubby puji 
sb aku ni mka ala kategori jururawat suka mnginap
kekeke
sape nk try blelh try
bagi aku prubhn ttp ada
tapi aku pikir bialah cerah natural Allah bgi ni
kang terputih lgi lh kontra ngn si encek somi
so...
aku akan berpaling tadah selepas habis kotak ke3 ni
tengah mncari2 gak
sb aku ni klu produk kena shake ni liat bebenor
tgok redianze lh
kjp mkn kjp x
tu sb kna bancuh
masuk angka 27tahun wajiblh kena mkn kolagen gak

sb sekarang kolagen sudah mngalami pnyusutan
so..misi cari infi haruslah bermula
nanti klu dh jmp kolagen yg ok aku sharing lgi
klu dpt yg murah lgi best kn
jimat duit aku
hahaha
  

Khamis, 11 Oktober 2012

AcciDeNt

sebenarnya..hampir 2minggu aku patah kaki
patah kaki sebab kereta accident masuk nissan
aku tak lah patah kaki
patah kaki tu maksudnya aku tak boleh jalan2 dah lah
kereta yg selama ni umpama kaki no2 aku dan keluarga
hahahahahaha

cehhhhhh
wat suspen jeww
hahahaha

hampir dua minggu aku tumpang kawan pergi sekolah
dah hampir dua minggu aku tak pergi shopping
pergi makan steamboat aritu pon kawan hubby siap jemput kat rumah...

rasa2 macam nak telan jer dinding konkrit umah tu
bosan bebenor
hujung minggu ni aku ajak hubby pergi jalan2,,tak pon shopping jerr..
hubby tanya mau naik apa?
aku cakap teksi kan banyak
mari lah kita anak beranak tahan teksi depan perumahan
phewwwwwww

hujung minggu ni kalu ader yg rasa2 nak pinjamkan kereta sila lah beritahu aku
nanti aku upah minyak kereta RM5 hengget
^_____^


kereta accident malam hari raya
hubby yang bawa langgar bontot viva
kesian perempuan itu
blurrrr jer tengok
berbakul jugak aku membebel
opkos lerrrr
dalam kereta aku..anak..k.ipar n ayah mertua ader sekali kan
tetiba jer sekarang hikmah nya..
hubby insaf lerr sikit..bawa kereta tak macam dulu
takut lerr tewwww aku pot pet pot pet
sikit jelah insaf
ngeeee
(kalu abg baca sila lah amik perhatian)
mcm danger jer
hahahahaha
phewwwwwww
^_______^ 

ehhhh
dah lama accdent baru nak repair ke?
ni kena tanya hubby ler
byk sangat prosedur
macam2 kena settle

*tapi bagus gak
duit gaji aku tak luak
bulan ni tak der pon beli baju...kalu tak pantang free
kompom berjalan

moral of the story..
pasni sila lah beware yea..
kemalangan tak mngira sesiapa
fikirlah org yg tersayang
hahahahahaha



Rabu, 10 Oktober 2012

hubby Dah MaSuK Sem 2

alhamdulillah..hubby dah msuk sem2 bln oktober ni
maka kesibukan hubby dah start balik
pasni tak boleh dok berjalan sakan time hubby free
apapun..tahniah utk result sem 1
iam proud with u
dgn komitmen yg byk..kerja..ank bini
abg boleh study dgn baik
semoga sem2 akn dtg abg akn lbih cemerlang
ayg ngn baby sentiasa doakn kjayaan abg

ya Allah..limpahknlh rezeki yg baik utk krluarga kami
redhai lh perjalanan keluarga kami
tambah kn ksih syg antara kami sehingga akhir hayat kami
aminnn

Selasa, 2 Oktober 2012

PriVaCy

dah lama aku tak update blog
huhuhu
entahlah..tetiba nak rase privacy plak kan
lagipon kadang tak semua yg suka apa kita wat
jadi..mungkin dengan lebih privacy rasa lebih tenang kan

mungkin aku akan kembali berbloging balik
tapi wat masa ni
biarlah aku menyendiri
berbahagia bersama suami n anak tercinta
pape refer fb jer lah
nanti kalu aku dah kembali tak nak privacy
aku akan kembali merakam segala kenangan yang tercipta
kehidupan bersama suami dan anak tersayang
salam sayang wat semua yang tak jemu menjengok blog aku nie..
yang sentiasa mnyokong aku
always love uollll
tq very much
^__________^