Isnin, 31 Januari 2011

On ThE Way..hehe

time ni on the way balik seremban
melawat bapa mentua yg tidak sihat
husband cti 3 hari jerrrr
balik perak pon tak lepas
bln 3 ni baru balik perak lak...

aku mcm besa
dalam keta pon layan gambar
hahaha
gmbar pon bergetar sb huby aku bawa
direct lorong kanan
laju bebenor

agak kalu meter keta tu leh ckp
msti die kata
tuan
bawa keta slow slow skit
tak sempat nk bernafas
wakakakaka
bawa keta kna teman
tolong sembang2
aku sepanjang jalan dok makan jer
patutlah lemak bertambah
huahua
hujan time ni
sejukkk
aku tali pinggang pon tak pakai
almaklumlah
jalan jauh ni
aku suka tukar patern cara duduk di seat
hahaha
tak sopan sungguh

gambar bergetar
lajuuuu
aku snap pon bergoyang
baju huby aku boh hanger jer
hahaha
bkn pe, dah iron kan
laki aku  bkn nk pakai baju kedut2
heheheheh
owwwhhhh
nape wat baju mcm tu
baru pasan
die sejuk sebenornya
hahaha
curi2 snap
huahuahua
sememehnya senyum mcm ni
hahahaha
k, daa smpai jb pon mlm td
pg ni huby keja
sok die cti
plan nk jejalan kat mane plak...
hehehe

ThE MomEnT At DaNga BaY

entry kali nie time g jejalan kat danga bay

masuk dalam mini zoo
bestlah jgak

ular sawa ni sgt lah beso
takut aku tgok
lebih kurang mcm baju laki aku jer
hehe

kekenyangan
tgok perut die buncit
makan ayam kot

ni pun spesis ular sawa gak
geli aku tgok
ekheee
burung ni sgtlah bising
bercakap ngn my huby
berkenan kat my husband kot
hahaha
owwhhhh
the tiger power root
ekheee
besar sgt
takut aku
amik gmbar kngan skit
hehe
 posing lagik
huhuhu
asyik rimau jer
gmbar lain tak amik pon
sb dh lewat mlm kan
pg sok huby nk keja

mata die bersinar2
hahaha
ni tgah tnggu pertunjukan kat zoo
lambat siotttt
nk amik gmbar haiwan die tak kasi
amik gmbar sndri jer

kkkk, daaaa

Sabtu, 29 Januari 2011

tAk DeR KeJa

edisi rajin hupdet blog di siang hari
hehehe
ohh, encik somi mahu keluar sekarang nie

lantas aku panggil cepat2

mai jap amik gambar

laju die dtg wooo
hehehe

nah, ini gmbar die amik sndri


nk kelua ni
aku tak ikot pon
hujan

hehehe


nape nk kelua tak bawa syg??
hujan nie, nti syg demam
cissssssssssss



sakan jegil mata
aku tak ikut pon sb huby aku g ngn angah die
g terminal 2 seremban
beli tiket angah yg mahu pulang ke penang keesokan harinya



encik somi snyum jarang nmpk gg
wakakaka

dah kawin ni tak kan nk bekepit 24 jam kan
kdg aku tak ikut huby kelua sb bg die merasa bujang plak
wakakaka

jgn lupa dri yea abg...
luv u so much...

TeRimA KaSiH eNcIk YuSrI

seperti mgetahui hatiku tidak tenang
balik dari membeli breakfast

encik yusri telah membeli kan ini

sedikit sebanyak boleh jd pengubat hati bila membaca majalah ilmiah

satu yg paling aku suka ttg suami aku

die ska mmbli majalah pd aku

majalah anis, nur dan yg terbaru solusi

terima kasih kerana mendidik aku dgn cara begini
walaupon kdgkala aku mdgr die memberi nasihat
yg berjela2
heeeeeeee

tp itulah suami kebanggaan aku
selalu mendahulukan aku dr dri sendri
sntiasa memastikan aku ckup sgalanya
tidak pernah berkira duit lgsung untuk aku

lantas, aku takut sekiranya aku tidak tahu bersyukur dgn pemberian suami

aku akan cuba mjd istri yg solehah

dulu, kini dan selamanya...
terima kasih my dear
luv u so much

MimPi SEmaLaM

pagi ni baru berkesempatan nak hupdet blog

smlm tak smpat
pg2 dah hujan, hujan rahmat...

syukur sgt2 bla masih dipnjangkan usia...
mlm td tdo mimpi org yg disayangi meninggal dunia

bangun pg terus terpikir
knapa mimpi bukan2
menangis sebentar kerana masih blum bersedia untuk kehilangannya

Ya Allah, berilah peluang aku merasai nikmat kebahagiaan ini
jauhkan aku dan keluarga aku dari perkara yang tidak elok


gmbar dalam hp sungguh byk
especially bersama husband
tp nk smbung ke laptop banyak songeh lak

maka, gmbar dri webcam jer




tiba2 teringat mimpi mlm td
terkedu sebentar

bagaimana ya
kalu org yg kita cintai
bgun2 pagi dah tiada
sedihnya di pg hari

mimpi jer, jgn pk kan sgt
time aku wat entry ni
aku blum pon gtau hsbnd aku pasal mimpi mlm td

die pg kedai bli breakfast
aku??

amik masa meluahkan kesedihan aku
takut kehilangan



mimpi mainan tdo
tapi di sebalik mimpi kadangkala mengandungi maksud tersirat

paling aku takut, aku selalu mimpi lemas dalam air
pnah bertnya pd ustaz

ustz ckp jika slalu mimpi begitu
even sekalipon aku tdo berdoa
aku tetap mimpi

maka
lihat lah air yg kamu lemas tu
sama ader air nya hitam atau bergulung2
mgkin ia bersifat negatif

tp jika mimpi ketenangan air yg mgalir
umpama laut yg indah
maka ia mungkin petanda yg baik

aku tidak bermimpi air hitam yg bergulung2
tp skadar lmas di dalam air
bkn sekali
tp byk kali

sb tu aku takut ngn air laut, sungai dan seumpamanya
adakah ajal aku begini?

KAU lindungi lah aku dan keluarga ku Ya Allah
ampunkan segala dosaku padaMU
Berilah kesempatan aku hidup dengan beramal kebaikan

Jadikan aku isteri yg solehah pada suamiku yg sgt aku cintai

jadikanlah aku anak yg solehah pd ibubapaku dan mentuaku

jauhkan lah aku dari orang yg membenci diriku

tetapkan lah iman ku di jalan Mu Ya ALLAH


amin

Khamis, 27 Januari 2011

HaRi SeDiH sEDuNiA

walaupon aku pkai bju merah
lmbang keberanian

air mata aku mgalir gak...
aku rindu sgt kt mk abah aku kt kg..

sedih sgt2 nieh
huhuhuhu

arini mmg terserlah kesedihan aku
korang tak nampak
Allah jer yg rase

husband aku ader request suh aku naik bas dr seremban ke perak
tp aku penat naik bus ni
aku dah letih
bertahun aku pg mane2 naik bus

aku mau nangis lg nie
sib baik relief kelas jap lg
tahan woooo


aku nk balik kg aku rindu sgt2 dah ni
tgu cti bulan 3 lmbat lelagi

msti korang ckp
dah dok ngn suami
tak kan rindu family lg

aku dok ngn family 25 tahun
ngn laki aku blum stahun lg
huhuhu
even aku syg n cinta kat die skalipon
mana mungkin aku tak rindu lgsung org yg membesarkan aku

aku dah pnah lihat kesusahan mereka
smata2 nk bg aku blajar pndai

sedih sgt2
kang aku nangis lg
aku wat blog ni pon sb aku snyi bila hsbnd keje

kdg ape yg terbuku dlm hati aku
aku luahkan dalam ni

tp kalu hsbnd aku ader
kat die lah aku luahkan perasaan
kdg die yg jdi kaunselor utk aku

bek tukar jer profesion
aku plak jd polis
ekheeeee
erkkk
lari topik


jap lg nk nangis
biarlah umur aku 26thun pon
tp aku kuat ngis

sb bila nangis
aku semakin tenang

rindu mk abah n adik2 n abg
smpai mati pun angah tak kan lupa jasa mak abah didik angah
luv u so much
tak dapat balik cti ni pun
ketahui lah
angah syg sgt ngn mk abah


sob sob sob sob sob

TuDuNg

arini aku nk citer pasal tdung plak

sblm ni
my husband ader request
soh aku pkai tdung ala-ala mcm nie...


otak laki aku ni mau befesyen ajerk
k aku yg kuno??
ggrrrrrrrrrrrrr

aku tgok cantik gak
tp muka aku ala2 bolat gitu

kang mcm bola plak
hahaha

aku baru survey dari blog tdung ni..

byk gak koleksinya
sila lah menjamu mata
hehehe


aku tgok org pkai cantik jer
tp aku takut kalu aku pki mcm bulat jer
agak2
kna bli satu
pkai kan
tak ok, jgn pki
hehehehe



yg ni aku tgok mcm serabut lak
bg aku lerrr
aku kan pki tdung ala2 skema pnya manusia
kahkahkah

DiNnEr AkU

arini bape kali aku hupdet blog
sori lah weh
mood aku tgah rajin

hahaha
yg tak mau tgok tak payah tgok
nti ckp bkn2 kat aku

sian aku
heheheheheh

arini aku mkn megie ja
wakakaka
 megie cmpur telur
aku rebus yea
bkn pkai rendam air pnas
hahahaha

 tp ni megie aku masak setengah bungkus ja
tak abis aku nk perabis sorang2
hohoho

aku mkn sorang..huby keje
mals nk msk, kang aku bkn mkn sgt
mmbazir ja
so aku masak bila huby dok ader kat umah jer.....

sb aku kalu dok sorang2
mkn aku sesuka hati aku
tu dapat gastrik
huahuahua

air tu super power pnya brand
aku dah minum separuh td
aku mmg ketagih skit kopi2 ni

mcm2 kopi aku dh try
tp aku maintain nie jer
murah lgpon untuk hantu kopi mcm aku ni
hehehe

opsss, lupa plak, limau tu aku tak boleh tgal
sedap lah
dah jd gila buah orange lak


sbiji orange aku mkn, gila hari2 nk buah ni
gila buah jerkk
tp aku tak gila erkkk
kang ader yg kna sekeh
hehehe

meh mkn meh
aku jarang mkn mlm
arini lapor plak..hehehe

nyam nyam
tak sedap pon sedap jgaklah
hahaha

3 SuKu

entry bosann
arini aku tak byk keja
relief kelas pon takde

mati kutu dok sajer
bertambah lemak aku
wakaka

 
serius gila lah
poyo jerk
gelak sorang2
hehehehe

bosannyer
baru6.30ptg

nk jerrrrr aku balik

sajer nk tnjuk jerawat kat dagu
kahkah

aku baru p jmpa pakar kulit
untuk ape??
kes jerawat gatal aku ni tak nak hilang
syukur sgt
walau melayang rm140

kulit aku more better
husband aku yg bawa
sian tgok jerawat aku ni

hahahaha

kna p susulan lg pasni, dah lepas pon tarikh nya
tp sb dah ok sgt, aku pon wat tak tahu
aku sayang duit wei
even husband aku dok tnya
bla appoimnt lagi..

aku ckp lmbat lg, lmbat lg, lambt lg
die pon ok, fine,....
ekheeee



ok, bku rekod tak siap lg
byk jer keje
tp aku ja 3 suku
mals pas pg camping
byk kalori aku terbakar
kahkahkah

k, nk balik daaa
layannnnnnnnn jer..hihihi
muah muah utk korang
ngeh ngeh ngeh

Rabu, 26 Januari 2011

KesAn mKn BiDadaRi


arini aku nk hupdet pasal mkn bidadari nie..

mmg superb especially kalu org yg bekerja
serius aku ckp

mmg aku tak letih
korang bayangkan aku tdo 4 pg kelmarin gara2 jaga check point
plajar2 kat kem jati diri

4 hari 3mlm wooo
penat gilorrr

aku bli pg semalam sblum balik umah dari kem
balik trus minum 2sdu

gna sudu plastik tau

KESANNYA????
arini aku bertenaga n proses pembuangan bjln lncar..
ekheeee

tp husband aku tak tau pon aku bli
die kja 2hari
tak balik umah pon lg sb aku g camping

agak2, aku jd bidadari die tak..
ngeh ngeh ngeh

aku yg hepi arini..hehe
ni baru 2 hari aku mkn bdan tak letih

nti aku hupdet kesan die lg
umur dah 26 thun..
dh kna mkn suplemen
nti tua sblum waktu

aku tgah pk2 nk amik colagen balik
tp aku tak tau jnama yg ok
aku nk g survey dlu..
nti aku kongsikan lg..

dlu mkn nuage yg DCL pnya gak
kesan die pon positif
tp kdg susah nk dapat stokis

tu yg mkn kejap2..
harap2, aku maintain lah balik
aminnnn

cma pitis ja kna byk..wakakaka

SuPleMen BarU aKu

dah berape hari tak hupdet blog nie...
aku mmg nk hupdate

tp aku baru balik dari pgrm jati dri
penatt siootttt

sblm smpai umah, aku smpat g shoping dlm utan
maka dapatlah menatang nieh...
hehehe


krdt utk akak ni jgak...
Keistimewaan Bidadari :-
* Membantu masalah keputihan yang sering dihadapi oleh wanita remaja dan dewasa.
* Membantu mengatasi masalah senggugut.
* Membina rahim.
* Mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin)
* Menyegarkan otot faraj.
* Menyempitkan faraj.
* Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan (suami) semasa perhubungan kelamin.
* Menambah kolegen dalam badan.
* Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah.
* Membantu menghilangkan bau badan dan mulut.
* Melegakan panas badan.
* Menyegar, menegang dan mengindahkan payudara.
* Membekalkan tenaga segera.
* Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan. Oleh itu ia sangat baik dan seolah-olah ia dirumus khas untuk wanita lepas bersalin...


aku dah pnah mkn menatang ni sblm kawin
mmg ok
hega die pun ble tahan jgak

td aku smbar saiz yg besar skit
sb aku dapat murah wooo
tp aku mmg ahli DCL pon dr dolu lg

tp aku ni kejap mkn kejap tak

tp pas dapat hidayah, aku bli balik benda alah nie
mcm aku kdg ader senggugut

kalu mkn ubat ok, tak mkn ubat tak ok
ni aku baru ajer snap...
berat die 375ml
hega die rm 70++ kalu bkn ahli

BIDADARI adalah minuman berfungsi mewah untuk kesihatan, kecantikan dan kebahagiaan hidup alam rumah tangga. Dikomposisikan dengan bahan-bahan semulajadi mewah yang telah lama dibuktikan keberkesanannya dalam kaedah rawatan di alam Melayu.

v madu asli
v sireh
v akar serapat
v kacip fatimah
v kurma
v manjakani
v serai
v jarum mas
v asam jawa
v herba-herba terpilih

pas kawin ni, kna lah spend duit skit untuk kesihatan kan..
mmg best produk ni!!!

aku tgah smgat nk konsisten balik
harap2 bkn hangat2 tahi ayam..
ngeh ngeh ngeh

Sabtu, 22 Januari 2011

ZaKuaN dAh KawIN


jejaka ini telah berpunya
sape2 yg minat jejaka ini silalah gigit jari
tak ckup ibu jari tgn, gigit sja ibu jari kaki

hehehe

smlm balik dari giant
aku sembang ngn huby pasal ayu raudah ngn zakuan yg nikah mlm td

huby aku 1 sek ngn jejaka ini
kat smk ampuan durah, seremban

depan sek ni, sek smk redza
tmpat aku praktikal dlu
hehe

aku ckp nape abg tak jd pemain bola mcm zakuan, kalu tak kita dah kaya
kahkahkah

ble k mcm tu

opssss, aku terima drinya seadanya
kang hensem n kaya payah plak, ramai nk mgatai

kahkahakah
cantik kan ayu raudah, mcm kakak die
especially...bulu matanya
huhuhu

k, smga kekal bahagia smpai k anak cucu

Jumaat, 21 Januari 2011

Aku baHagIa..


aku kat sek skrg nie...
msti best layan citer hindustan kat umah time mcm nie...
korang tgok k??
aku??
aku kim slm nk tgok citer2 tu..
kahkahkah

aku lyan citer lawak jer, takpun citer dush dush
mlm td tgok citer buaya tak abis pasal p giant...
frust aku
tp ok lah kan, dr aku syg boyer tu, bek aku syg laki aku...
p jejalan n mkn2...
ggrrrrrrr
tp balik sek smlm, my huby tnya tak mdi k..
aku jawab sjukkkkk
so, aku p giant smlm tak mandiiii pon...
bkn org tau, aku pkai minyak wangi pling wangi n murah jer...

amiklah peace dr aku!!!
walaupon aku kna kje arini, sok, tulat tonggeng...n ape2 ajelah
aku tetap bahagia

sb aku hepi n enjoy ape aku wat..

ni pict dari blik kaunsling sek baru aku...

tp takkan aku nk tjuk sume kan..
hilang privacy aku
kahkah

nape erk, aku ktawa teruk sgt??
teruk k??

ok, aku smile jer..
cantikkan gg aku
gggrrrrrrrrr

hehehe, layan jer lah, aku pon tgah takde kje...
sume dah beres, nk angkat beg balik terus nati ader yg kene sekeh
aku lah kan
aku kan kcik
wat salah org sni sekeh ja
hohohoho


ngeh ngeh ngeh
aku sedih sbnarnya nie..
sok nk p ulu tiram
sian kat huby aku....

kat aku tak ksian k??


?

?

????????

malm ni aku nk packing barang....

mehlah sape2 nk tlong aku yea....
k, daaaa

nk p sekeh budak bising plakkk..
sakit kpla akuuuu
beraniii kewwww???







k, daaaa..nk gayut plak..
heeeeeeeee

OraNgE Ku!



ermmm
ni fruit feveret aku....
masam pon aku suka makan...
kalu korang nk tahu nape aku mkn buah ni..
meh baca info sihat nie....

umah aku, byk smpan stok buah ni...
sb bkn aku je yg mkn
huby aku pon sama....

SILALAH  BACA!!!!!!!


Buah yang memiliki warna menarik ini selain daripada mempunyai rasa yang enak, ia ternyata mengandungi banyak khasiat yang baik bagi kesihatan dan pencegahan penyakit. Selain sangat kaya dengan vitamin dan mineral, ia juga mengandungi serat makanan yang sangat diperlukan oleh tubuh bagi pertumbuhan dan perkembangan tubuh badan yang normal. Malah, khasiat yang terkandung di dalamnya juga membantu menurunkan risiko terkena beberapa jenis penyakit kronik seperti penyakit kardiovaskular dan kanser.

Selain merupakan sumber vitamin C yang baik, buah yang juga mengandungi karbohidrat, postasium, folat, kalsium, thiamin, niasin, vitamin B6, fosforus, magnesium, iron, riboflavin dan asid pantotenik ini juga sangat rendah kalori. Ini bermakna, ia selamat dimakan oleh mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan. Sebiji oren segar bersaiz sederhana cuma mengandung 60 – 80 kcal kalori.

Walaupun oren mengandungi karbohidrat, tetapi ia merupakan karbohidrat sederhana yang terdiri daripada fruktosa, glukosa, dan sukrosa. Karbohidrat kompleksnya berupa serat makanan yang baik untuk kesihatan. Serat makanan ini akan mengikat khasiat-khasiat yang larut di dalam air sehingga dapat memperlambatkan proses pengosongan perut serta proses pencernaan dan penyerapan khasiat makanan.

Ini bermakna ia akan membuatkan perut terasa kenyang lebih lama. Dengan mengambil sebiji oren bersaiz sederhana dalam diet harian, anda memperolehi serat makanan kira-kira 30g. Jumlah ini sudah mencukupi keperluan harian tubuh badan (jumlah yang disarankan ialah sekitar 25 g sehari).
Antioksidan yang sangat baikVitamin C merupakan vitamin yang paling terkenal daripada buah oren. Vitamin mudah larut air ini memainkan peranan dalam proses pembentukan kolagen yang merupakan komponen dasar pembentukan jaringan saraf di dalam tubuh badan. Pembentukan kolagen yang baik sangat diperlukan untuk pembentukan ligamen, tendon, kulit, pembuluh darah, dan tulang. Ia juga membantu proses penyembuhan luka.

Vitamin C juga berperanan dalam proses penyerapan zat besi bukan organik (zat besi yang bukan berasal daripada haiwan) sehingga dapat mencegah dan membantu penyembuhan anemia. Ada juga kajian yang mendapati vitamin C dapat membantu mencegah kerosakan sel akibat aktiviti molekul radikal bebas. Radikal bebas inilah yang boleh mencetuskan pelbagai jenis penyakit.

Secara signifikan, hasil penelitian terbaru ini menunjukkan bahawa penyerapan vitamin C yang tinggi daripada makanan, termasuk buah oren dapat mencegah kenaikan LDL (lemak jahat). Kadar LDL yang tinggi merupakan faktor utama terjadinya penyakit jantung. Beberapa penelitian memang telah membuktikan terdapat hubungan di antara pengambilan vitamin C dengan risiko kematian akibat penyakit kardiovaskular.

Tingkat pengambilan makanan dengan kandungan folat yang tinggi, seperti oren segar atau dalam bentuk jus, akan meningkatkan kadar folat. Peningkatan kadar folat akan menurunkan kadar ‘homocystein’, yang merupakan racun bagi dinding pembuluh darah. Dengan menurunnya kadar ‘homocystein’, risiko penyakit kardiovaskular juga menurun.

Vitamin C dalam buah- buahan, termasuk oren secara ilmiah juga boleh dijelaskan peranan positifnya dalam memberikan perlindungan tubuh terhadap kanser. Oren merupakan salah satu buah yang memiliki ejen perlindungan terhadap kanser yang tinggi. Malah ia lebih bagus daripada vitamin C yang diambil dalam bentuk tablet.

Untuk memelihara kesihatan dan menjaga keperluan vitamin C dalam tubuh badan, anda disarankan supaya mengambil vitamin C sebanyak 30 – 100 mg setiap hari. Keperluan ini sudah mencukupi dengan sebiji oren bersaiz sederhana kerana ia mengandungi sekitar 70 mg vitamin C. Anda juga boleh menikmati segelas (sekitar 225 ml) jus oren pada setiap hari jika tidak mahu makan oren dengan begitu sahaja.
Kulit pun cantikVitamin C yang terkandung di dalam buah oren bukan hanya bermanfaat kepada kesihatan, tetapi juga untuk kecantikan kulit. Ini kerana vitamin C dikenalpasti sebagai agen antioksidan yang sangat kuat dan mampu melawan radikal bebas. Sebagai antioksidan, selain melindungi kulit dari pengaruh buruk radikal bebas, vitamin C juga memperkuatkan sel-sel kulit, sehingga ia lebih cepat memperbaiki jaringan yang rosak.


KREDIT TO
GUA.COM

Sekian....hehehe

Khamis, 20 Januari 2011

UlU TirAm, Ulu TiRam....

mood sudah kembali tenang....
sb dah servey tmpat ulu tiramm

servey dalam tenet ja...
kahkah

kalu nak tgok tmpatnya..ble pg link ni


oklah kan, sb tmpat die mcm kg..

at least...
terubat rindu aku kt kg....


k, daaaaa

mood aku ptg ni trus jd ketattttttttt

ketatttttttt sb gngu ahad sayaaaaa

amik kau!!!

2 mgu kje relax sesajer..

topup lah tu..
heheh



wait 4 me...
i luve the village...