Khamis, 31 Mac 2011

TeRiMa KaSiH SuAMiKu...

arini aku tak berapa sihat
morning sickness di awal kehamilan
memang normal kan
tapi arini aku rase paling teruk
sebab sampai terbaring ja
tak pernah aku sakit or mabuk smpai lemah macam ni

akujadi lesu terbaring ja arini
tak menempek kat katil, aku menempek di sofa
sebab tempat ni ja yg selesa nak baring
sakit2 pon demand
kah kah kah

hubby aku keja arini
sian dia, arini dia bz sangat
tapi sebab aku
dia balik umah lari2 kejap
sebab risau aku nak pg klinik  sendri
pas solat mgrib
hubby sampai dan terus bawa aku g klinik
dia solat mgrb kat msjid smntara tgu turn aku jmpa doktor

org tak ramai time ni
aku ngn beberapa org ja

ni org dah balik
tinggal aku sorang

kaunter pendaftaran

ni aku tunggu hubby kat depan klinik
hubby bli makanan kat aku

makan kuew teow goreng ja malam ni
tak habis pon
sebab tekak aku rase pahit
hubby bli gak air soya kotak besar
dia pesan kat aku minum byk2
heheheh

hubby sempat bli air zam zam kat aku
terima kasih sgt2 abg
sgt prihatin ngn kesihatan aku ngn baby
kadang anak ni jdi pengikat kasih syg antara aku ngn hubby
aku lebih rase dia sgt sygkan aku
sebak tau sob sob sob
sb kdg2 terpaksa biar dia wat kja umah
bkn aku mngada2 tau
kalu korang pregnant korang tau lah
macam2 rase
macam aku ni
ble dikawal lagi
alhamdulillah..semoga suami aku terus mnjadi kebngaan aku dan anak2 aku nanti
hanya Allah yg blas budi baik abg
walaupun syg ni isteri tgjwab abg kan...

suplemen obimin yg doktor bagi
patutlah aku lemah semacam
aku kan tak pergi jmpa doktor wat kad merah lgi
nk jmpa mnggu ni hubby aku ader selection menembak
hubby sangat bz mnggu ni
so aku mmg tak mkn pape suplemen
sian baby aku
berebut vitamin ngn aku
kekekekeke

semoga anak ummi ni jadi anak yang soleh n solehah yea
aminnnn


Selasa, 29 Mac 2011

AyAm PeNyEk...

malam tadi dinner aku nak makan ayam penyek
hehehe


gambar tak banyak aku amik
sebab lapar kan
hehehe


hubby cakap aku semakin tembam
uwaaaaa
pastu dia gelak2 kan aku
dia ckp normal lah
tengah pregnant badan naik
huhuhu


sekeping ja gambar  nasi ayam penyek
makan ngn sambal
walau simple
tapi ader ulam2
pembuka selera
hehehe


pastu pergi plaza angsana
bli susu anmum aku yg abis
ni tunggu hubby bayar parking
kalu dah kelua
ader ja benda tak rancang nak beli
huhuhu

aku beli lagi tudung 2 helai
buah2 pon aku tibai sampai penuh peti ais aku ngn buah2
benda2 lain lagi
hahahaha
padan muka
len kali kelua bawa 10hengget ja
msti tak beli pape
huhuhuhu


FooT PaTcH...

malam tadi pas kelua makan
hubby bagi aku bungkusan foot patch ni
wah
excited gila
sebab aku dah lama cari
tapi tak tau nak beli kat mene
hehehe

ni hubby beli kat kawan dia
wife kwn dia jual

tak slah nk cuba kan
hehe
murah ja hubby aku beli
malam tadi gigih kami suami isteri menampal kat kaki  sebelum tido
hehehe
tapi pakai ni
rase kebas2 kat kaki
aku ni dok terjaga malam ja

bersih ja lagi sebab tak pakai lagi
hahahaha

dia ade 10 pieces
tgal 6 lagi
malam ni aku nak pakai lagi
sebab banyak toksin aku
hahahaha

ha, yg geli jgn tgok
dia jdi hitam bila aku cabut pagi tadi
banyak sunggu toksin aku
hubby aku pon sama
nk termuntah cepat2 tutup yea
sekadar berkongsi pengalaman
tapi sedap jer badan
huhuhu

Ahad, 27 Mac 2011

KiSaH CoKlaT FeRReRo RoCHeR...

arini byk lak entry aku wat
hehehe
aku bosan dok umah
takder benda nak wat
ni lah keja aku
mengadap intenet sokmo

tengahari tadi aku call mak aku kat kg
biasalah dah dok jauh
rindu sgt ngn family
huhuhu

elok aku borak2 ngn mak
aku tanya adik aku yg bongsu
si auni zafirah
budak ni dah darjah 4
ramai org ckp muka dia sebiji mcm aku
hahahaha

okk, aritu adik pompuan aku kawin
bagi hntaran coklat ferrero rocher kat pihak laki
adik aku si oni ni tengok
dia siap pesan lagi kat adik pompuan aku yg kawin tu
nanti simpan coklat tu dekat oni

alih2 marzura terlupa
sian si oni tu
kah kah kah

ok, fine..
si oni mendapat abang ipar yg sgt baik hati
dia bli kat adik aku coklat ferrero rocher lain sebagai ganti
yg ada 5 biji tu

so, si oni tu bagi 1 kat mak aku
1 kat abah aku
2 kat perut oni
dan 1 lagi dia simpan untuk aku dalam peti ais

uwaaaaaaaaa
sayangnya adik aku kat aku
tapi dia memang rapat ngn aku
nangis aku tadi
dalam byk2 adik beradik aku
dia simpan kat aku sorang

menitik air mata aku
memanglah aku mampu beli sendri
tapi bila adik sendri wat macam tu
sebak aku dibuatnya



haishhhh
coklat ni menambah kerinduan aku kat adik bongsu aku ni
aku selalu peluk n cium dia walau dia dah darjah 4
dlu masa aku kerja kat perak
aku selalu bagi duit belanja sekolah kat dia
tapi dah dok jauh ni
aku rindu saat die mengekor aku minta duit
sedih plak ptang2 yg hujan ni
huhuhu

Sabtu, 26 Mac 2011

PgRaM KeSeLaMaTaN WaNita

semalam ari sabtu aku ader program
bawa pelajar pergi pusat islam jb
ader pgram keselamatan wanita

serius tak rugi aku pergi
aku nk amik gmbar byk2
tapi ni sbb pgrm yg mlibatkan polis
dia tak bgi kami amik gmbar

ni tudung baru aku yg bli time shoping aritu
hubby aku blikan
heheheh
time kasih suamiku...
len kali bli lagi..

ni kawan aku
yg sama2 terlibat ikut pgrm ni
baik wooo
bawa bekal buah anggur ngn pear kat aku
sebab aku kuat makan
mkn buah jer byk2
lain2 tak sgt
hehehe

ni ja gmbar last aku amik
dia tak bgi amik gmbar dah
sebab ni melibatkan keselamatan n maruah wanita yg ditayangkan slide

ni sume mngsa rogol
n dia terangkan pada kami ape patut kita lakukan
apabila jadi macam ni

cara2 ptahankan dri
kalu kna ikat pon dia gtau macam mane nk lpaskan dri
best sgt
info berguna
penceramah dia pon mmg hebat sb pgawai polis kan
k..tu jer nk citer
hehe

LuNcH HaRi Ini...

lama aku tak masak kan
smlm aku masak gak sbab hubby cti
arini mood rajin lagi
maka berasap lah dapur aku hari ni
hehehe

walau simple
tapi menu ni ja yg wat aku rasa nk makan
ayam berempah
feveret aku ni dari dulu
makan kat mane2 pon
cukup ayam berempah seketul ngn kuah kari
hehehe

sup ayam
aku sekarang ni suka benda berkuah
walau simple
tapi menu ni yg wat aku selera mkn


sedikit ulam ngan ikan kering
hehehe

buah mangga pencuci mulut
hehehe
k, daaa
nk makan ngn pak mentua ja
hubby keja arini
dia tak janji dapat balik arini
aku tau ari ahad ni dia sibuk sbb org cti hujung minggu kan
maka banyak plak kes
takpe, kalu hubby balik umah pun, aku still simpan kat hubby
hehe


CeRiTa SeMaLaM...

sebenarnya aku penat lagi time ni
baru balik umah petang tadi sebab ader pgram kat pusat islam jb

tapi citer tu nanti aku wat entry lain
aku nak wat entry smlm dlu
hehehe

semalam aku shoping kejap jerr
tak lama pon sb kaki aku sakit
hahahaha

sian aku
mkin semput sb berat aku dah bertambah 2kg lebih
baru prgnnat 2 bulan
tapi aku tak mabuk sangat
aku cuma tak ble bau masakan sgat
walau kat kedai
aku ble lgi tutup hidung
haha

serius jadi ting tong
makan pon aku cari yg berkuah
loya tak payah cakap lah kan..
hehehehe

ok lah..aku lupa nk snap gmbar p shoping
aku cuma snap gambar mkan
tu pon husband aku yg tanya
sekarang tak amik gmbar dah k
hahahah
perli aku..

aku yg semakin berisi
heheh
berat wooo rase badan sekarang ni
huhuhu

awat muka macam tu
hahahaha

tempat ni sgt cantik
tapi aku tak mau p dah kot
wakakaka

mmg ramai org
mahal pon satu
tapi mayb bkn selera aku
tapi dah hubby aku bawa makan kan
ikut jalah
tak kan nk mgada2 lak
muahahaha
kang ader yg tak makan
hihihi

ok lah, aku nk kek aiskrim yg papan ptih tu letak
tapi tak dapat
dah malam kan
lagipon tak elok sgt makan ais krim
aku tak gtau pon hubby yg aku nk mkn
sebab aku dah rase loya


nama malay village
tapi sume masakan tulis english
terbelit lidah dia nak tarik perhatian
tapi kalu g kedai biasa
sama ja menu masakan dia


air sirap soda
hubby aku yg order
bapak besar
banyak nk habis
kembung perut
tapi sedappp
hehehe

sesi termenung
wakakaka

mee goreng aku tak habis pon
byk sgt
hahaha

ni bapak mentua aku
dia dah seminggu dok sini
tak lah aku sunyi bila hubby kelua keja
heheheh

k, daaaaa
slmat berhujung minggu sume...




Khamis, 24 Mac 2011

SeLaMaT PeNgaNtiN BaRu AdiKkU...

salam sume....
dah lama aku tak hupdet belog ni
maklumlah
aku sekarang ni tak berapa sihat
sume aku rase loya
ecececece
hehehehehe

seminggu gak aku balik perak
terubat rindu aku kat mak abah kat kampung n adik2 aku
tahniah wat zura dan wan
jodoh korang mmg pnjang
semoga berkekalan hingga akhir hayat yea
adik aku kawin 16mac 2011

warna merah tema kat umah aku

adik ipar aku
ni pon aku cilok gmbar dari fb adik dia
aku tak amik gmbar pon
aku bawa perut loya ja
wakaakaka

pengapit laki tu tak kawin lagi
ble lah knal2
muahahaha

gmbar pon tak tersusun
hentam jalah labu
hahahaha

erkkkkkkk
patut akad nikah dlu
sorilah
tunggang langgang
hihihihi

kat masjid kampung aku

alhmdulillah
selamat gak sume nya..

ni belah laki

warna purple
sweet sgt


lagi
ekin, k.lini cilok gmbar dari ekin ni
halal nooo..
hehehehe

 ni plamin laki..

gambar aku takder
aku takder mood nk bergambar
hehehehehe
k.daaaa


Sabtu, 12 Mac 2011

TaK TaHaN MaBuK..

Sok aku dah nak balik seremban
tdo smlam then balik perak ari isnin ni
sbb adik aku kawin
sape yg kenal ngn aku or adik aku marzura
aku jemput sume datang 16mac ni
ari rabu depan kat umah aku

masalahnya
badan aku semakin lembik
huhuhuhu

rupanya morning sickness ni mguji ketahanan diri
aku slalu pening, mual..muntah baru berapa kali

untung org yg takder alahan
tapi aku redha sebab at least aku tahu pnglaman org yg morning sickness

husband aku kerja arini
tapi dia balik umah kejap tgok aku
bli gak asam kat aku
sebab aku tak leh telan gula2 clorex yg dia bli tu
asam ni pon
ngn asam ni skali
dia beli 3 kat aku
tak bek woo mkn asam ni
tapi ni ja yg dapat kurangkan mual aku
taklah makan asam sampai 24jam
aku pon takut
kang jadi lain plak
ngeh ngeh ngeh
nasi goreng kampung
makan tak habis
aku sekarang ni mual kalu memasak
bau bawang tengah tumis pon aku dah loya
haissshhhhhhhh
macam2 loya rupanya
blum lagi loya yg lain
especially bau makanan2 yg macam2
lg aku pening woooo

then aku telan gak sbiji panadol
tadi hubby aku pesan
sok balik kampung kena bawa macam2 lah standby dalam keta
time kasih lah byk2 abg
keja umah pon abg yg byk wat
aku pon tak ska nk mnjakan dri
tapi kalu dah btol2 sakit
tak kan aku nk berlakon sihat kan
alhamdulillah
Allah kurniakan aku suami yg pnyayang n prihatin ttg aku ngn baby
semoga Allah kekalkan kebahagiaan ini smpi akhir hayat kami
aminnn

yeyeh, nak balik kampung
yahooo!!!!!



Khamis, 10 Mac 2011

DaPat GaK NaSi LeMaK...

ni citer pagi tadi
tapi sbb aku pening2 lalat
maka kat sekolah baru aku hupdet..
ekheeee

sekarang masih pening lalat
tapi dah kurang skit
hahahaha

pagi tadi hubby dah g keja pukul 7.45pagi
macam biasa salam, cium tgn n pipi
ekheeee
hubby tnya aku nk bekpes ape..
haissshhhhhhhh
jual mahal

tak lalu nk makan lagi
nanti pikir dlu
keh keh keh

aku ingat nk makan roti gardenia ja
taruk jem strawberi dah ckup

tapi roti tu dah expired
uwaaaaaaaaaaa

lapar lapar..
aku minum susu anmum jer
pastu aku ngn muka tak malu send msg kat hubby
cakap roti dah expired
aku nak roti canai

hamik kau
roti canai..buang tebiat kot
hahahahaha

pastu hubby kata lmbat skit
ok lah, jnji dia beli kan
pastu aku tukar idea
nk nasi lemak plak
heheheh
sian suami aku
tapi sebab aku kan
dia pon bli nasi lemak kat aku
pastu aku pon goreng ikan bilis skit
baru sedap
ekheee

ikan bilis dia ciputt jer
huhu
aku dahlah ska makan ngn ikan bilis goreng
ekheeee

ni hubby aku beli
sbb aku selalu mual nak termuntah
dia tak bagi aku makan asam selalu
sebab asam kan mmg tak elok sgt untuk kesihatan

clorets ni pon tak sedap
huhuhu
tapi apakan daya
aku terpaksa gak telan
huhuhuhu

sekarang aku kerap pening n mual
muntah skali skala
tapi aku kuat lagi
insyaAllah....