Selasa, 28 Ogos 2012

MooD Raya MalaS HupDeT BeLoG

dekat 2minggu kot tak updet blog
malas bebenor nak upload gambar
gambar dalam camera banyak
tapi yg sempat aku upload guna hp ja..
hehehe

mood raya masih kuat lagi
hari2 pgi sekolah bawa bekal biskut raya
kau ader???
tentu kwn2 bawa gak kan
berat aku turun 5kg pose ni
maybe penat sikit sebab jaga anak kecik, keja lagi n macam2..

seronoknya kalu berat badan kekal begini
tapi aku ni kadang2 kuat makan gak
harap2 pasni boleh buang tabiat suka makan malam
hehehehe

ok..aku beraya kat seremban tahun ni
semua adik beradik suami ader kecuali along husband
sebab diorang beraya kat penang dulu
kurang satu forum
hehehe

tapi kat family sebelah aku
semua ader kecuali aku
sob sob sob

raya ke3 balik perak
tak puas rasanya nak bermanja ngn mak ayah
dah besar pon masih tergedik2
opkos lah sbb aku yg duduk paling jauh
hari2 mak masak makanan feveret aku

nak balik kena warning siap2 ngn asben
ayg jgn lah dok teriak lagi
umur dah 27tahun u
malu kat batrisyia
ecececece
ader mak limah kesah??
hahahahaha

tapi alhmdulillah..masa balik salam ngn family
aku tahan air mata
tak nangis dah
kalu dulu..berjujuran air mata aku
sedih woooo
aku rapat ngn mak abah n adik2 aku..
huhuhu

ni aku malas nak upload gambar sebb aku dah upload dalam facebook
dah basi dah..hehe
aku tengok hari2 ader jer yg menjengah blog aku
sorilah takder citer sgt nak wat
sbb mood raya aku masih kuat
sbb tahun ni beraya sebagai mak budak
mak budak si kenit batrisyia tu
^___^
banyak woo duit raya anak aku tahun ni
300 lebih
macam nak beranak lagi ja
tapi fobia lagi u
hahahaha
tunggu batrisyia besar sikit
walau penat tapi dialah pengarang jantung hati aku
kk..
doakanlah aku rajin updet blog
malas tengah melanda
;-)

Khamis, 16 Ogos 2012

PuLanG BeRaYa..

alhamdulillah
tahun ni dapat lagi beraya di kampung
walaupon tahun ni beraya umah asben dlu dekat seremban..
aku redha
janji jgn beraya di jb ni
mau aku lap air mata ngn baju raya
^______^

raya ke 3 baru bergerak balik perak sampai hati sabtu
sapo nak beraya umah aku sila lah mai
bawa sama duit raya utk ank aku
heheheheh

orang lain mungkin dah bertolak ke kampung masing2
kami bertolak pas sahur jumaat..esok
maklumlah sekarang highway di musim prayaan kompom sesak..jb sermban 3 jam lebih ja

tahun ni aku beraya first time sebagai seorg ummi
thn lepas bby dalam pewot lagi
tahun ni dah besar panjang
akal pon dah panjang
tak dapat apa dia nak
kompom dia akan menggigit
kalu tak aku..asben lah jdi mangsa
gigi baru 5 batang
tapi kalu bab menggigit bagi kat batrisyia
kadang tgh aku tdo pon dia gigit
ishk ishk anak sapo lah tu kan..

tahun ni kami beraya tema warna kegemaran
thn lpas warna oren
tahun ni aku dapat gak cari sepasang baju kurung comel untuk si comel aku
hehehehe

aku punya baju raya beli ngn asben sebelum puasa lagi
gigih betul
posa tak cukup pon nak raya sakan
bhahahahaha

kepada semua yg mengenali diri ini dan suami
aku memohon jutaan maafan sekiranya ada salah dan silap
jika ada sebarang kesilapan harap di maafkan
selamat hari raya maaf zahir dan batin


Ahad, 12 Ogos 2012

PavLoVa


resepi ni simple n paling sedaplah kalu makan
asben aku cuti seminggu final exam
so sminggu dia dok umah
sebelum ni kan keja 2 hari. 2 hari cuti
aku try lah wat macam2 dessert 
ni aku amik dari blog 





dia punya rasa macam marsmallow
sape penah makan dia akan rasa  pavlova lagi sedap
aku wat aritu dh licin baru ingat nak snap
aku guna buah stawberi ngn anggur ja sebagai hiasan 
kalu nak wat boleh lah cuba..
ikut link yg aku bgi

link kak ana suzana pun lagi ok
sebab ada tutorial dia
aku ikut cara dia wat
sebab aku ni kena belajar dari satu step ke satu step
bukan lembab tau
lambat sikit
bhahahaha














BlueBerrY CheeSe TarT

alhamdulillah
first time dapat wat blueberry cheese tart
jadi lah jugak
semalam pergi tesco cari bahan2 nak wat
aku wat ni pon sebab pas asben makan masa kawan aku bagi aritu..dia kata sedapp
so
aku pon google lah resepi dia
mudah ja nak wat
tapi ngn anak kecik ni macam2 karenah gak lah aku hadapi
dia dok kaco..nak barang tak bagi..dia teriak
adehhhh
sabo ja lah..

tapi percubaan pertama menjadi
cuma comot sikitlah
hehehe


acuan aku guna ni yang sederhana
yang kecik tak jumpa pulak
cheese tu hubby aku yang bubuh
dia nak tolong aku kan
laki wat keja comot sikit lah
hhehe

nak wat lorek2 kat cheese tu pon comot gak
sambil dukung anak sambil lorekkan cheese
takpelah nanti makan sama gak
sedap seii
aku letak blueberry byk2 tengah2 tu sebelum tutup ngn cheese
kalu nak wat sila google resepinya
hehehe



Isnin, 6 Ogos 2012

BiLa SeMua TeRbaKar

bila semua terbakar maka yg tinggal hanyalah abunya...
seperti diri ni jugak yg terbakar..
ecececece

benornya sekolah aku ni asyik terbakar jer
mentang2 tahun ni jubli emas yg ke 50 tahun
semua nk terbakar
aritu dewan sekolah terbakar
ni bilik sukan terbakar
semua suis utama berada di situ
so..
never mind lah aku pon macam cacing kepanasan
elektrik takdooo satu sekolah
sob sob sob
camno ni..
tak kan seminggu nak macam ni
sebulan??
2 bulan?? 
kurus kering macam ni hari2 lemak terbako dek kerana kepanasan...

adoiiii..sib baik pnjm laptop Dell hubby
tahan lama sikit bateri dia
leh gak aku buka tenet

kalu harap laptop acer aku
kompom baru pasang bateri dah kong
panasnya
tak kan harap angin bertiup jer...



HoTeL GoodHoPe

minggu lepas aku bz sikit
ari rabu sampai hari jumaat aku ada kursus kat hotel goodhope
aku rasa semua kaunselor majoriti kena hadir kusrus ni
nasiblah dekat ngn umah aku
aku tak tido..mlm aku blk sb anak aku mnyusu
nak angkut baby pengasuh dia segan nak ikut
huhuhuhu

 2 hari aku berbuka kat hotel
ni sikit ja..
banyak kli aku ulang amik
bukn selalu mkn free
bhahaha
 ni takder keja


3 hari kursus aku rasa penat sikit
sebab bln puasa kan
aku plk berulang2 dr umah ke hotel
ari last aku drive sendri
takut gila sb first time aku bwa jauh
hubby lak kerja
nak ngis pon ado
huhuhu

BerBuka WitH KaWan2 HubbY

akhirnya untuk tidak mahu menghampakan ajakan suami
aku dgn penuh taat ikut jer..
hahaha


aku suka menu2 ni
walaupon malu2 kucing
tapi aku rase aku bedal minum ait tembikai dekat 5 gelas
bhahahahha
malu sangat kan..
tapi honestly
aritu aku dahaga sangat2
hubby order 2 jug ait tembikai
sebab dia tau bini dia ni hantu air tembikai
mekasih banggg
lain kali ajaklah lagi
hahahaha

dah lama aku tak makan udang galah
rase sangat berbaloi aku ikut berbuka
walaupon aku dok hujung sekali kan
janji hubby aku tak lupa cedok2 kan sume lauk tu untuk aku
thanks abg....
luv u so much..

lain kali kalu nak makan ramai2
jgn lupa ajak i lagi
kompom i tak kan tolak
^___________^