Sabtu, 30 Jun 2012

JoM HeBoH- PlaZa AnGsaNa JB

semalam hubby cuti
so semalam macam2 aktiviti kami wat
puas hati aku
sakan berjalan

pas subuh kami bersiap2 nak pergi pasir gudang
hubby nak tgok kwn baik dia main game bola sepak
aku ikutkan malas ikut
kang org ingat aku suka ikut bontot laki
owhhh
aku tak suka gelaran tu...
pas tengok bola berdezup pergi jom heboh kat plaza angsana pulak
dalam pkul 11 lebih kot
nasib cuaca tak panas sangat

aku ngn hubby first time pergi jom heboh
tobat tak mau pi dah
aku pergi semalam ada tujuan
biarlah aku ngn hubby ja yg tahu
^____________^
pas beli brg tersebut kami pon blah dr ramai manusia tu

masa balik tu beli sedikit makanan ngn belon angry bird kat batrisyia
suka si kenit ni main belon

pastu sampi umah dalam pukul 1 lebih
aku bersiap2 nak pergi pgram penutup karnival dadah pulak
start pukul 3ptg
cuti pon spoil sb benda alah ni
bosan seiiiii

pas settle program tu
berdezup pergi giant plak
shoping lagi
adoiii kauuu..kayappp poket mcm ni
tapi enjoy ttp enjoy
sori gambar takder
malu nak amik gmbar
manusia ramai sgt
^_____________^

Jumaat, 29 Jun 2012

Hoiiii

ni entry terbaik sejak aku bergelar guru
hahahahaha
almaklumlah
aku ni kaunselor full time
tak mengajar just masuk relief or wat pgram ajoo
 
tadi relief budak form 2
kelas ni memang ramai guru hangin
hangin sebab budak india dia macam hampehhh
aku dah lama usha muka2 diorg ni
kalu ikut aku nak bagi penampor sorang sebijik
dahlah wat bising
pastu menyembang wat pasar malam kat pintu belakang
aku yg angin baik dok bagi amaran suh diam
ko wat tak tahu jer yea
 
hamik kauuu
hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ko ni tak reti2 nak duduk diam ke??
kang saya bagi penampo nak???
sengaja wat mata besorr
hahahaha
bajet berani
 
tersipu2 budak2 tu duduk tempat masing2
 ^________________^
 
 
 

Khamis, 28 Jun 2012

ToDaY

arini aku puasa
dah lama aku tak puasa sunat
dulu masa kat 'u' aku rajin puasa sunat
dah bekerja ni awat jadi liat macam ni

 


rase badan taklah penat sangat

tapi aku mengantuk gila
sejak dok sesi petang sorang2
takder geng nak menyembang
partner aku kena masuk sesi pagi
sebab kwn aku yg sesi pagi tu dah pindah ikut asben
so..
macam ni lah rutin aku
syok dok sesi petang
keja tak banyak sangat
relief ja banyak
ape de hal
guna ja modul sampi habis
dah habis modul aku merapu meraban jalah
kata kaunselor
hentam jalah kan
^_____________^
 
rase nak minum ais satu tong
dahaganya
huhuhuhu
 
cepatlah jam berlalu
aku nak balik umah
ni tengah tunggu asben hantar makanan berbuka
arini hubby kerja
aku malas nak menyinggah beli makanan
nasib order aku diterima hubby
kuikuikui

Rabu, 27 Jun 2012

DiNner SteAk

akhirnya kami pergi makan steak gak
almaklumlah
aku ngn hubby western food ni kurang sikit..
selera aku ngn hubby lebih kepada makanan kampung
aku tak malu dibesarkan kat kampung
sebab sbg anak kampung aku kenal asal usul aku
ecececece
chayokkk....





BerSuKaN

minggu lepas sambut hari sukan kat stadium
layan ja gambar
 ngn junior aku paling sporting
merangkap partner kerja aku 
hajar nama dia
 ngn anak murid kesayangan kami
^___________^
kan hajar??
kekekek
banyak lagi gambar
tapi internet lembab
3keping sudeyyy
hahahaha
rumah suka aku dapat no 4 dari 6
jadilah kan..
k..daaaaaa

My CoNtaCt LenSes

arini aku nak citer pasal contact lenses
aku ni tergolong dalam golongan rabun jauh
walau susah kalu tak pakai spek
sebab terkedek2 nak cari pape
namun aku redha
redha itu indah bukan??

walaupon seringkali hubby panggil aku nenek bila pakai spek
namun aku bersyukur
walaupon nampak macam nenek
tapi spek juga membuktikan yang aku ni kuat membaca
yesss..yg ni mmg tak tipu
aku mmg suka membaca
kau ader???
^___________^

kekeke
lawak jer erkkk

aku nak citer brand paling best aku guna..
brand neosoft
yg ni ader kalis UV
aku beli stok 3bulan terus
sebab aku pakai pergi kerja
pakai spek bagi aku macam remeh skit

dalam banyak brand
aku dah jatuh cinta ngn brand ni
sebab dia sangat nipis n tak terasa yang kita ni pakai contact lenses
 silalah baca antara kelebihannya
yg penting baik utk org yang ader masalah silau macam aku ni
puas hati
berbaloi2
 brand ni tak serasi ngn aku
aku rase dia punya contact lenses macam agak menyakitkan
macam ader benda dalam mata
sampi mata aku merah2
so..brand ni aku tak mau pakai dah..
hahahaha
sori
terlupa rotate lagi
ni air dia
heheheh
tapi banyak kedai pergi
ramai yg akan suggest brand ni
tapi mahal sikit dari yg biasa

kalu nak beli tengok pada brand
jgn hentam ajoo
boleh rosak mata

aku pilih yg natural
takder makna nak beli colour2 punya
sb asben cakap mata aku coklat
student aku pon tegur
^_____________^

sila jangan perasan


Isnin, 25 Jun 2012

OWhhh PeLaM

saja nak bagi korang terliur
kekekeke
makanan sihat pada waktu rehat
nyum nyum nyum

tapi kalu dapat pelam muda lagi sedap ni
 jangan marah naaaa
hahaha

Ahad, 24 Jun 2012

SaTu SaaT

sebenarnya banyak aktiviti yang dibuat sepanjang tak mengupdet belog..

rasa mcm jiwa kosong jer..
mood pon entah berlari ke mana
nak digapai mood tu rase tak sampai
sebab ketinggian hanya 153cm
kecik kan
^_______^
berat pon tak mencapai 50kg
oklah kan
nanti org ingat macam ayam belanda pulakk

banyak yg nak aku updetkan
gambar pon amik banyak sampai biul camera tu
tapi apakan daya 
tuan empunya memang pemalas tahap dewa

kalu ada ubat nak merawat kemalasan ni silalah gtau aku
supaya hari2 yg dilalui penuh kerajinan
rajin lah sangat
hahahahaha

ok..mari merajinkan diri hupdet belog
chayok2222

Isnin, 18 Jun 2012

DeSaRu

sambungan...

pas makan kat oldtown..
hubby terus berdesup pergi desaru beach resort
dalam 45minit gak dari oldtown tu

tapi pergi kali ni
tak bawa baju pon
hubby planning next time pergi boleh tdur kat hotel
banyak hotel kat situ
first time sampai sini
aku yg jarang dapat tengok pantai amatlah gembira
 hilang segala tension
rase ketenangan tu datang apabila melihat ciptaan Allah
cantiknya pantai ni
subhanallah..
 ummi n ayah tak sabar tunggu batrisyia pandai berjalan
nanti boleh mandi laut ngn ayah
ummi pon dah lama tak mandi laut

 jantung hati ummi
sayang sgt pada batrisyia
 baby takut air
baru aku tahu yg baby aku ni penakut air
menangis letak kaki jejak air laut
 time ni enjin dah nak start
 takut air rupanya my princess
 terus melekap muka kat ummi
sangat manja

 merenung masa hadapan
 kami
^______________________^
semoga berkekalan hingga akhir hayat
 jambatan simbolik nak pergi ke desari
ni dah otw nak balik jb
pastu terus solat asar
sampai umah dalam 7.30malam
mandi n solat..dalam 8.30malam keluar balik
nak pergi makan steambot ngn kawan baik hubby
amad ngn farid
tersipu2 aku
hahahaha
diorg sembang pasal bola jalah
chettttttt

pas makan steambot kami pergi shoping kat Bajar Karat pulakkk
sangat best tapi kena balik awal gak
aku dah penat sangat
baby pon dah tidor
so..sampai umah pukul 11malam
haa..amik kau
nak jalan sangattt
terus solat isyak n Kroiihhhhhhh
k..hjung minggu yg sgt penat tpi paling seronok

next time boleh wat lagi


k..daaaa

Ahad, 17 Jun 2012

HePi FatHer's DaY

hepi father's day abg..
tahun pertama sambut sebagai seorang ayah..
tak rancang pon sbenarnya..
semua secara spontan
ingat nak makan ajer
rupanya hubby wat planning senyap2..

kami kelua dari umah pon dah dekat pukul 3ptg
so mana ada kedai makan untuk lunch
lastly decided nak makan kat oldtown 

 aku ngn hubby penggemar kopi
tu jadi macam ni
pantang nampak kopi
hehe
 sejak dah dapat akal ni
nak main ja batrisyia
tapi takpe
ayah mmg suka layan
kasi ummi dia rest n makan puas2..
hehe

 aku pilih nasi lemak ayam
sedap sgt
huhu
 air panas tetap pilihan hubby
ais pulak jadi pilihan aku
walau kena marah berbakul2 pon hubby tak bagi minum ais
sebabnya aku kerap sakit kepala tambah migrain kalu kerap minum ais
aku tetap degil
sori yea bang
tak tahan daulat tgk ais
hehehe
 hubby belanja
aku sukaaa
hahahaha
 asam laksa
hubby punya
aku pon tukang merasa gak
sedappp

hubby tambah popia
pon sedap
nanti aku sambung entry lagi..
nak sambung kerja
pas makan hubby bawa kami pergi pantai
i lo0ike pantai..
pergi desaruuu
to be continuee...

Khamis, 14 Jun 2012

GooD LuCk ABaNg....

good luck abg..
semoga jawab exam bebaik malam ni..
rase kejap jer dah exam pertengahan semester..
ni baru sem 1..
honestly...
haru biru aku dibuatnya..
malas nak merungut..
 
dah nama sambung belajar
banyak yg kena korbankan..
 
sementara tunggu nak layan miss ahjumma cerita korea
layan fb jap
baby baru tidor..
 
arini sibuk uruskan data pelajar urin nak hantar ke mana ntah
gila wehhh
banyak gila data pelajar dia minta
tu pon tak siap lagi
pening aku wat..sempat gaklah aku buka fb ptg tadi kat sekolah..
 
dahlah aku kena handle kawad ari sukan minggu depan
aku turun kejap tengok budak kawad petang tadi kat dewan..
nasiblah ada pelajar ting 4 nak tolong
almaklumlah yg suka kawad kaki ni tingkatan 1 ngn 2
hahahahha
 
at least aku wat gak kerja aku
sok sambung lagi...
sabtu sekolah..yahuwwwwwwwwwwwww
mood tipu
sape lah gembira bekerja di hari sabtu
^______________^
apa pun
saya yg menurut perintah
kekekeke

SuKaRnya...

sukarnya nak mendidik hati ini
agar sentiasa sabar dan redha..
ujian yg melanda adalah satu kiriman dari Allah agar kita kembali kepadaNya..

meskipun diuji dan terus diuji
aku yakin percaturan ngn takdir Allah
aku juga semakin kuat dan yakin..
bahawa apa yg berlaku atas kehendakNya..
walau sakitnya terlalu dalam
namun aku pasrah

kekuatan aku hanya padaMu ya Allah
kuatkan aku ya Allah
aku rebah..jatuh..
setiap kali aku bangun..
aku terasa gegaran sakitnya..
berikanlah pembalasan yg setimpal pada mereka yg berterusan menganiaya hidupku
ku pohon pada Mu Ya Allah
berikanlah mereka merasai kesakitan yg aku rasa setiap kali mereka menghancurkan hidupku..

walau menagis air mata darah sekalipun
sakit ini tak kan mungkin hilang
kekal abadi hingga menjadi jasad sekalipon
aku terlalu sukar memaafkan mereka..
terlalu sukar ya Allah..

aku ingin sekali memaafkan dan melupakan
tapi luka yang disimpan di hati ini seperli sembilu yg tajam
aku pasrah
aku redha Ya Allah
aku yakin engkau tidak membebani pada hambaMu sekiraNya aku tidak mampu..
aku yakin ujian ini untukku
supaya aku lebih dekat padaMu

Kau berikanlah aku kekuatan
berikanlah aku kesabaran dalam mencari syurgaMu
jika ini kifarah mencuci dosaku
aku redha...

namun untuk memaafkan mereka
aku tidak tahu bila masanya
mungkin saat jasad terpisah dari roh pon..
belum tentu aku dapat maafkan mereka..
terlalu sakit n berat penganiayaan mereka padaku..
ingin aku doakan kehancuran mereka
namun itu bukan jalan yg terbaik..

Ya Allah..
aku malu..aku takut jika menjadi hambaMu yg tidak bersyukur..
bantulah aku ya Allah..

bantulah aku untuk menjadi hambaMu yg diredhai..
satu saat pembalasan Allah pasti
aku yakin
dan aku terus yakin
bahawa
Allah menyayangi aku
sebab walau sedih sehebat mana pon..
aku dapat rasakan Engkau terlalu dekat dgn diri ini..


NoThiNg

dah lama tak hupdet blog
masuk sek pas cuti mmg sibuk sikit
 
pagi tadi sempat breakfast ngn hubby n baby kat luar..
macam biasa
soto nasi ngn neslo ais
 
keluar umah pukul 9.30pagi..
pas makan kami jejalan sampai 11.20t/h
confirm aku kelam kabut nak pergi sekolah..
sampai sekolah abis laju ni 
dari umah 11.45pgi
 
kena punch sebelum pkul 12t/h
sampai sekolah hampehhh
lektrik takder
tulis tangan masuk buku log
penat aku terkejar2
sob sob sob
 
arini hubby exam
gud luck yea..
semoga lulus cemerlang..