Selasa, 31 Julai 2012

BerBuKa With KawaN2 AsBeN

aku tengah bipikir2
macam mana tak mo ikut hubby berbuka ngn kwn2 baik dia
haishhhhh
aku bukan pe...
kang nak makan sepueh hati raso malu
wuwuwuwuw

minggu lepas lagi hubby dah cakap
"ari selasa kita buka ngn kawan2 abg
kawan abg dah booking tempat"

masalahnya kwn2 nya bujang
lain lah kalu diorang dah kawin
ble gak aku kenal bini2 demo

sebelum ni pernah gak hubby bawa aku makan ngn kwn2 baik dia tu
sorang amad..sorang farid..
dua2 ramah tamah

camno nak pujuk agar dia tinggal ja bini dia ni bersama nasi kerabu ngn air tembikai menu berbuka arini.. 
^___________^

mokcittt pening...
pening lalat






Sabtu, 28 Julai 2012

BerBuKa Ngn FatHer In LaW

arini berbuka pose meriahlah sikit
asyik berbuka berdua..tak pon sorang jer..huhuhu

arini FIL baru sampai ngn anak sedara aku
so arini kalu boleh tak mo lah beli menu bazar
cemuihh aku
hari2 pgi bazar

mgkin org lain rajin masak
aku ngn hubby makan bukan lah jenis kuat makan
makan ala kadar
pose2 ni lagilah..
so seminggu puasa seminggu pgi bazar
hehehehe
bini sapo lah tu kan?
^_________^

so arini aku wat nasi ayam
simple je menu
tapi aku jenis suka yang ada sup
air tangan aku
bukan senang nak rasa

so..tadi pon aku dah wat puding koktail
entah apalah rasa 
ayam pon dah perap..sup ngn sambal dia pon dah siap
jap lagi just goreng ayam..masak nsi ayam..
arini mood nak minum air tembikai..
baru pukul 4ptg
tapi rase penat n dahaga sikit

nasib masak tadi hubby tolong
ngn baby wat prangai
sb tu aku selalu makan telur goreng
sian aku
sob sob sob

Khamis, 26 Julai 2012

TeRiMa KaSiH

terima kasihlah pada yang sudi menegur aku
aku sgt menghargai
tapi sayangnya dia tak letak nama pon nak komen entry aku..
kan elok letak nama supaya aku tahu siapa empunya diri
apepon terima kasih sb sudi gak skodeng blog aku yg tak seberapa ni...

firstly..
ni aku rase first time aku emosi kat wall fb aku
tak pernah lagi aku emosi tak tentu pasal
kalu tak dijolok sarang tebuan
tentu tak kena bisa dia bukan??

ni aku copy paste dari komen misteri
aku hargai..ada benar kata2nya..

luahan aku keterlaluan k?
aku rasa sekadar melepaskan bebanan tekanan yg aku hadapi..
aku tak keluarkan perkataan yg bukan2

aku pendidik pon aku tetap seorang manusia
apa aku tidak ada perasaan kah???

student aku yg aku approve pon brapa kerat jer
student aku pon tahu aku jenis macam mana

terima kasihlah kerana sudi menasihati saya..
insyaAllah..saya akan lebih berhati2 dgn tindakan saya walau pon sekadar sepotong ayat..mulai hari ini sebarang luahan emosi hanya saya kongsikan dengn Encek Md yusri..hanya dia yg memahami saya. saya sayang suami saya sb dia tak pernah nak perlekeh kan saya..sob sob sob
sekian terimasssssssssssss

" memang tidak ada masalah.pada pandangan saya,jika ada yang menegur atau menasihati,sekadar cuma ingin menjaga maruah aadik,Bukan aper,jika kita meluahkan sesuatu dengan keterlaluan,ia mempamerkan tentang buruk baiknya kita.Jika orang tahu masalah yang sebenar kita,ok fine.Sebaliknya jika orang tidak tahu apa yang kita hadapi..bermacam andaian orang akan kata,tambahan pula adik seorang pendidik.aper kata pelajar adik,jika mereka membacanya.

terharu membacanya
terima kasih kakk
walau saya tak kenal akk
tapi saya ngn rendah hati ingin mengatakan saya akan berubah lebih baik..
aminnnnn
selamat berpuasa dan selamat beramal
^__________^

Rabu, 25 Julai 2012

BoNus RaYa SePaRuH GaJi

alhamdulillah
balik sekolah semalam member msg gtau dapat bonus raya
syukur sangat
separuh gaji pon dah sangat memadai..
pasni ble cari baju raya batrisyia lagi
apepon..syukur sangat2 ya Allah
murah rezeki batrisyia
hehehehe

aku copy dari nescafeais

Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju membayar bonus raya 2012 setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam.
Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan turut mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju memberi Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.
Bayaran bonus penjawat awam 2012 itu akan dibuat pada 9 Ogos ini, katanya dalam kenyataan di sini. Pemberian bonus dan bayaran khas itu akan memanfaatkan seramai 1.27 juta penjawat awam persekutuan dan 657,000 pesara kerajaan.
Najib berkata pemberian bonus raya dan bayaran khas kewangan itu dibuat berdasarkan kedudukan dan kemampuan kewangan kerajaan.
Beliau berkata bayaran bonus itu akan melibatkan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2.2 bilion. Najib berkata pemberian bonus raya 2012 dan bayaran khas itu merupakan penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam dan pesara kerajaan.
“Kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan para pesara kerajaan,” katanya.
Beliau berharap langkah itu dapat membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.
Najib berkata pembayaran bonus kepada penjawat awam itu bagi menghargai sumbangan dan dedikasi mereka dalam melaksanakan program pembangunan negara. – Bernama


Read more: http://www.nescafeais.com/bonus-raya-2012-setengah-bulan-gaji-dibayar-9-ogos-2012/#ixzz21hhyjcfV

Selasa, 24 Julai 2012

PoLiS KeciK

tengah2 tak berapa nak betul ni
layan gambar kaletah anak memang mendamaikan
hilang serabut kepala otak
hilang stres 
hilang semua lah
lapang dada ni tengok muka batrisyia

 ni masa hubby aku gantung baju ni dalam bilik study dia
batrisyia masuk bilik tu
dok tarik2 baju polis ni
sebab kelakar tengok batrisyia dok tarik2 baju ni
hubby amik baju ni pakai kan kat batrisyia


 tengok budak ni tawaf umah ngn pakai baju ni
aku ketawa mengekek tengok batrisyia punya perangai
entah ape yg seronok pakai baju beso n merelip2 ni

ni kabur sikit
baby tak mo tanggalkan baju
sukahatilah batrisyia
janji bahagia

Sabtu, 21 Julai 2012

HePi BesDaY to Me PaRt Last

pas dinner malam tu
ingat nak terus cari hadiah aku
elok nak kelua jer dari imano's kafe

aku dok prasan laki bini dok pandang2 aku
aku ni ngn mka tak puas hati
angkat muka tgok balik
sekali daa kwn lama sek aku masa sek menengah dulu
keciknya dunia ni

aku jumpa denial ngn wife dia
berborak sakan lah kami
rupanya dia pon polis macam hubby aku
lagi rancak lah mat polis tu bersembang
aku pon berkenalan lah ngn bini dia

oleh kerana dok menyembang sakan
maka sudah terlambat aku nak cari hadiah besday
so kami decide pagi jumaat lah shoping
sebab aku kan menhagar sesi petang
masuk kerja 2.15ptg

so ari jumaat pagi tu kami bersarapan ngn kek besday aku
bhahahaha
n terus berdesup pergi kipmart tampoi

oleh kerana dapat offer
aku rembat 3 helai tudung
bhahahaha

sambil dok jalan tu
tengok baju raya kemain lawa
nak suha ku beli lah tu
lastly bukan aku jer beli baju raya

hubby pon beli baju melayu terus
ecece mcm lh hubby dapat cuti raya
huhuhu

ok..slmt mnymbut bln ramadan semua yg mngenali diri ini

Jumaat, 20 Julai 2012

HePi BesDay to Me ParT 2!

aku tengok blog aku macam org luar tak boleh baca
nasiblah kau kau kau yg dipilih dapat baca blog aku
hahahaha

janji aku dapat berceloteh macam biasa
bhahahah

sambung part semalam
sampai umah terus mndi n solat maghrib berjemaah'terus bersiap2 nak makan malam
rupanya hubby bawa makan kat imano's kafe

 besday gurl
genap 27 tahun already
umur ja meningkat yea
perangai tetap sama macam kanak2 ribena
^______^

 amboi batrisyia
kemain mulut tu yea
nganga ketawa pas ayah dia usik
anak manja ayah ni
 both of u kesayangan saya
till died
 batrisyia yg sgt sporting
sambut besday ummi dia ni
tq abg..bagi ayg pilih kek sendiri
heheheh
sebenarnya byk citer lagi
tapi mood aku dh hilang
kerana serangan malware
kang aku tutup blog ni senang cerita
^__________^

Kenapa Blog aku bengong

tension nya tgok blog skrg ni
huhuhuhu

Khamis, 19 Julai 2012

BuSuK HaTi

arini aku nak citer pasal busuk hati
tak berkenaan ngn sape2 yea..

kadangkala kenapa kita perlu dengki ngn org lain
kenapa perlu nak ader sifat busuk hati
terima lah ngn hati terbuka
setiap manusia ada kekurangan ngn kelebihan

berlapang dada lah ngn kelebihan masing2
rejeki masing2

tak perlu lah bila tengok org lain lebih2
perlu rase nk iri hati n cemburu

sebab bila aku tengok persekitaran
majoriti mmg ader yg bersifat begitu
kalu ada sifat2 yg tak baik tu
silalah buang
muhasabah untuk aku jugak
kita kena ingat
apa yg kita dapat ni
semua Allah yg punya
jadi
janganlah ader perasaan busuh hati yea...
kita manusia biasa
bukan malaikat
bukan syaitan yang takder akal fikiran
kita guna akal n iman
insyaallah selamat dunia akhirat

selamat beramal
^___________^


HePi BeSdaY To Me PaRt 1!!!

alhamdulillah
19 julai 1985 aku dilahirkan..

arini 19 julai 2012..
usia aku dah pon jejak 27tahun

bermakna dah 27 tahun aku hidup di bumi Allah ni
alhamdulillah....macam2 nikmat aku dah rasa..
syukur..walaupon kadangkala diuji, suka duka kehidupan
aku masih bernafas di bumi Allah ini..
syukur kerana Allah sentiasa bersama diri ini
syukur dikurniakan keluarga yg bahagia
kasih syg mak abah..adik2..abg..n sdara mara
family mertua..
semoga ikatan silaturahim terus mekar ke akhir hayat..

besday aku arini..
semalam hubby kerja
so..hubby just sms besday
mcm biasalah hubby kena jadi org first kan
huhuhu
tepat 12mlm aku dapat sms dari hubby
yealah hubby call bini bertuah dia ni tak angkat
aku dah Zzzzzzzzzzzz dulu
bini sapo lah tu kan
hahahaha

so..arini ngn esok hubby dah cuti
planning arini mestilah celebrate besday aku..
hubby dah booking tempat dinner mlm ni..
aku tanya dia tak mo gtau
suprise lah konon
huhuhu

hubby suh aku pilih kek n hadiah sendri
wahhhhh
aku suka bebenor kalu dapat offer macam ni
walau badan kat sekolah tapi aku rase macam tergedik2 nak balik umah..
bhahahaha
                                                                                        




Isnin, 16 Julai 2012

BaJu RaYa

sebenarnya aku pon tak pasti dapat balik kg beraya atau tak
sebab hubby belum tentu dapat cuti lagi
tapi aku ader plan jahat
kalu hubby tak cuti aku nak suh adik beradik aku amik
alaa
jb ngn perak bukan jauh
dekat sangattttt
^___________^

malam tadi pas maghrib kami keluar plan nak cari baju raya sedondon
pas mkan char kuew teow
fuhhhh
sedap bangat
hehehehe

sb asyik leka makan
dekat pukul 9 mlm baru pergi plaza angsana
padan muka
sampai jer
kedai dah banyak nak tutp
pukul 10malam kan
cehhhh
sian aku..nk menyedapkan hati yg keciwa ni
aku rembat kasut sepasang
baju raya tunggu hari ari jumaat pulak nak cari
saja cari awal2
kang ramadan nanti nak beribadah ja
ngeeeeeeeeeeeee

hubby cakap jgnlah beria sgt nk raya
pose dah lah tak ckup
hamboiiii
jeles lah tu i dapat cuti
hahahahaha

baju raya bby awal lagi aku dah rembat
aku rembat ala2 gaun pengantin
nanti nk cari lagi
seronoknya ader baby girl
shoping ajo keja aku
hehehehehe

Sabtu, 14 Julai 2012

JaMu AKu DaRa

sebagai seorg wanita
aku rasa aku nak sharing benda yang baik
khas utk yg dah kawinlah
heheheh
yg tak kawin tu kalu nak baca boleh
tapi sendiri mau ingatlah
^___________^

pas bersalin kompom lah organ dalaman kita terganggu
yealah lahirkan seorang manusia
bukanlah satu perkara yg mudah
fobia sattt
ngeee


aku masa pantang xmakan jamu
sbb anak aku kuning teruk
jaundis lah yea
kang ader xpaham bahasa boleh tnya warna lain plak
nanti aku luku kepala baru tau

so..selepas pantang baru aku try makan REVERSE
yg ini produk doktor punya
dekat setengah tahun aku setia
tapi sejak ternampak iklan jamu aku dara ni
saja bertukar angin sebab testimoni dia sangat bagus
ni lah jamu dia
ada 40biji 
aku makan sebiji sehari ja
sbb aku takut badan panas amik 2biji
sebiji pon dah ok
kesan dia sangat ketara

kepada yg ada masalah dalaman
kenalah cegah n rawat
macam aku takder masalah perempuan etc keputihan dll
tapi bila kita jaga organ dalaman
luar pon sihat

sape malas nak makan jamu nanti sendiri ingatlah
jamu ni bukan untuk tutttt aja
tau lah kadangkala hampa ni blue
otai lah katakan
*sila pikir benda baik2

banyak lgi benefit dia
tapi bagi yg nak mngekalkan keharmonian rumahtangga
eloklah makan jamu ni
^___________^

tak salah melabur sedikit wang kan kan
kalu nak tanya boleh pm aku
aku bukan jual
tapi nak sharing ngn org yg memerlukan
sharing benda baik
nak cakp lebih2 kat sini aku tak berani
kang kata aku wat entry $^%$##

niat aku baik hokeyyyy


Jumaat, 13 Julai 2012

2 baTanG GiGi

dah lama tak wat entry pasal batrisyia..
batrisyia 20 julai ni genap 9 bulan
dah besar anak ummi ni
rase tak dapat dihitung betapa bahagianya melihat dia membesar depan mata aku...

8bulan aritu batrisyia dah ada 2 gigi
batrisyia dah kuat gigit orang
pas gigit msti dia senyum sambil mulut ternganga

wat masa sekarang ni
aku tak pernah lagi tidor malam tanpa batrisyia
tak lama lagi kena pergi kusus
adoiiii
serabut kepala hotak ni
(^________^)


Khamis, 12 Julai 2012

BeDaK PiXy

arini aku nak citer pasal bedak pulak
org pompuan ni kalu tak sebut benda ni tak sah kan..
hehehe
aku punya kulit very sensitif ngn pape produk..
sebelum ni pakai bedak miyami
lama aku pakai bedak ni
harga tak tentu
sebb aku beli pon pakai kad keahlian org
hehehe

bedak ni brand cosway
tapi sebab kebetulan aritu amoi tu berkira nak bagi harga ahli sebab kena renew setahun skali
dah tu muka macam siputtt
menyampah aku
terus blahhh
aku bertukar bedak silky girl
tawakal jer
tapi jerawat naik 3ketul kat pipi

sob sob sob
bye bye bye silky girl

lastly aku beli bedak pixy
bedak ni kan femes
aku pon dah tahu kenapa femes
bedak ni kalu pakai mmg superb
kalah miyami
tak berminyak
n nampak smooth jer kulit
aku pakai jenis natural white
pakai ikut jenis kulit
aku beli kat mydin RM13.90 jer..
kat watson pon ader..
tapi mydin lgi murah lah..hehehe
selamat mencuba
(^__________^)

Isnin, 9 Julai 2012

DaNga BaY

ari ahad baru2 ni pas celebrate besday hubby
kami pergi danga bay
seronok dapat lihat laut
menikmati angin petang


layan ja lah gambar








HePi BeSdaY AbG...

selamat hari lahir yg ke-27 tahun abg..
semoga panjang umur..murah rejeki..bahagia smpi akhir hayat..
simple ja dapat sambut besday abg
walau pon tak dapat sambut beria
janji kita dapat sambut ngn gembira
kali pertama sambut sbgai seorg bapa

ini kek hubby yg request
ikut jalah sb besday boy kan..
hadiah pon aku suh hubby pilih sendiri
abg kan cerewet
bhahahahah
hubby pilih tshirt ja
aku suh amik 2helai
kebetulan kat angsana ader sale
rugi tak beli..

 kek ari jadi abg yg ke-27thn
nanti kek ayg jgn lupa plak
19 julai ni besday i plak
^___________^
baby pon nak tolong potong kek
tahun ni kita sambut bertiga jerk
hepi besday abg
terima kasih sb jga kami ngn baik
sabar ngn karenah bini abg yg suka shoping n bejalan
sabar ngn semua sikap ayg
luv u so muchhh