Sabtu, 28 Januari 2012

SePeTanG at TaMaN MeRdeKa JB

petang tadi saja jalan2 amik angin kat taman merdeka JB
best jugak
cuma tak sempat nak tawaf tempat ni
sampai tadi pon dah 5.30petang
tak boleh lama2
takut sampai umah maghrib
tak sesuai bagi baby..

alolololo
kedekut senyum yea
protes
kacau time dia tidor

teringat kolam ikan atuk
petang2 boleh memancing ikan

ummi n ayah



kaki ku ummi
tersangkut
ayah niiiiii

muka mengantuk

ummi sayang batrisyia
tooo much..

cari ummi

nak balik nak balik
mau tidooooo
hahahahah


Rabu, 25 Januari 2012

MyDiN NuSaJaYa...

alkisahnya..
aku tak pernah pon sampai mydin nusajaya..
sb jauh skit dari umah
dalam 20 minit

kalu mydin bandar baru uda
dalam 10minit
so..selalu beli kat sini ja
lagi dekat
tapi choice tak banyak..

so bila hubby cakap nak bawa pergi mydin kat nusajaya
1000 tapak kaki aku nak pergi
boleh gitewww
nampak sangat tipu
auwww
tapak kaki ader 2 ja
muehehehehe
alkekdahnya sbb aku boring tak dapat bercuti
jadi dapat jalan2 aku dah hepi
sbb dapat jamu mata..

aku telah jatuh cinta pada mydin ni
haishhhhh
jatuh cinta yea tuan puan
sebab mydin mmg very cheaper
kedekut lerrr tewwwww
heeeeee
bukan kedekut
tapi perbelanjaan berhemah...haha

ha mak kau
takder orang..
opssss
nampak sangat tipu
ni tempat takder orang lagi
malu ler amik gambar org tengok


anak ayah
di mana ader ayah..di situ batrisyia tidur
bagus2 anak ummi ni
tidor ja
dah besar jgn ikut perangai ummi
suka shopingggg

ummi telah dipaksa oleh ayah untuk membeli ini barang
alahai..nanti haku juga yg tolong perabis
boleh gitewwww
boleh lerrr..
sharing is caring..


tutttttttttttt
kereta idaman kalbu
simpan jer dalam kelambu
mueheheheh
ader rezeki nak order 10 bijik!!!!!


sebab murah rembat satu
nanti nak beli kat oni adikku..
mesti dia sukeeeee
sape nak order boleh lerrr
murah je pon
T_____________________T


seumur hidup tak pernah beli maskara
sumpah tak tipu
tersipu2...
malu..
T______________________T


eyes,lips& face
i like white colour//
yg ni sumpah pernah beli


blusher
test kat kulit muka hubby
'abg..tak dapat tengok cantik ke tak warna ni
kulit abg tutttttttt'
gelak kuat2
kena dush dush sebijik
T_________________________T


seumur hidup
sumpah tak pernah beli lipstik
kes tengok bibir kawan hitam pas pakai lipstik
auwwwwwwww
sayang bibir yg semulajadi
selalu curik hubby punya lip balm
larikkkkkkkkkkkkkk


sebab murah
beli
motif???
wat pekasam
hahahaha



jatuh cinta dengan ini deodoran
tak pernah tukar


murah pet pet ni
dalam rm 33.90 ajer
kalu kat luar dalam rm37-38
rembat satu
sebab murah sempat beli baju kat baby
lupa snap

ai bukan orang branded yea
biar murah tapi berbaloi-baloi
nanti ai datang lagi yea..
hahahaha

Ahad, 22 Januari 2012

MaU Ke Mana RaYa CinA nie???

haishhhhhhh
boring ahhhhhhh....
nak ke mana raya cina ni???
seminggu cuti...

nak jalan2 kat mana lah nie..
sedang berpikir2 nak parabis duit??
boleh gitewwwwwww???

borink borink borink
asyik makan tidor jerrr
mujur berat tak bertambah
suke ler tewwww

baru request ngn hubby supaya bawa aku ngn bby jalan2
tenangkan hati aku yg nak sangat bercutiii
chaiyok chayok
tulun lerrr hubby
nak pergi pantai
sambil bermandi manda

mandi lerrr sangat
kalu ngn ayah aku
memang tak bagi anak dara ngn mak dara mandi di khalayak ramai
nasib ayah aku begitewwwww
maka aku pon jadik malu2 persis kucing nak mandi kat tempat terbuka
hahahaha

mandi jer dalam bilik mandi sorang2...
mueheheheh
cuti cuti cuti cuti
sape nak bawa saya bercuti sila angkat kaki!!!!

Sabtu, 21 Januari 2012

KeLeBiHaN MenGanDung Dan MenYusUkaN AnaK...

 

Saya nak kongsikan kelebihan yg ditawarkan kepada wanita yg mengandung & menyusukan anaknya... macam saya (hehehe..), insya allah...

‎1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat di malam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid.
5. Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.
6. Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Jika wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala.

Wallahua'lam...

Semoga kita mendapat keredhaan-Nya di dunia & akhirat...amin

Jumaat, 20 Januari 2012

SKoDeNg...

sajer skodeng apelah yg hubby wat petang tadi
basuh baju anak
sidai baju anak
basuh ngn tangan
baju baby tak guna mesin basuh..

snap curi2..
alhamdulillah..
pasal anak sume rajin
takpe..syukur...
semakin rajinnnn...
ader makna ka???
hahahah




Khamis, 19 Januari 2012

CaBaRaN PenYusUaN BaTriSyiA ParT 2

lamanya aku nak updet part 2
bercinta bagai entry ni baru nak updet
heeeee

sejak balik jb..
aku mmg bz
bz nak wat stok susu ibu bila aku kerja nanti
dari kosong peti ais tu
alhamdulillah aku dapat penuhkan jugak

sape kate bagi susu ibu senang??
tambahan aku seorang ibu yang berkerjaya
setiap 2-3 jam aku kena pam
dulu aku guna pam manual medela harmony
tapi lenguh tangan nak pam
so..ader rezeki skit
aku beli pam elektrik jenama spectra 3
aku beli ngn kawan aku
double pumping

alhamdulillah
sangat senang dan memudahkan kerja aku bila sibuk2 ni
macam ni lah pam elektrik tu

tapi yg aku punya ader double pumping
memang aku terpaksa berkorban tenaga dan wang ringgit
sebab aku nak puteri aku yg tercinta ni membesar dengan sihat dan bijak

aku tahu momy2 yg kat luar tu semua nak susu kan anak kita
tapi kadangkala kekangan2 yg tak dapat dielakkan
nak menyusukan anak ni
perlu sokongan daripada org yg rapat

first masa aku nak wat stok susu ibu kat jb ni
aku kira lambat wat stok susu ibu
2 minggu nak kerja baru terhegeh2
heeeeeeee
sangat sikit susu yg keluar bila dok pk nak wat stok susu ibu ni
nak pam susu tak boleh stres yea
suami aku yg nak aku susukan anak dia sepenuhnya
so..dia banyak support aku

kerja umah dia sangat membantu
time aku pam susu
hubby akan pegang anak
 masa susu drop dengan tiba2 masa aku sampai jb
kes aku sedih sgt bila ader 1 ujian yg menimpa
susu aku dari banyak terus merudum

nasiblah suami aku cover balik stres aku
bawa aku pergi stokis shaklee
cari ini barang

ni pon kwn baik aku nani yg suggest
sb dia pun momy yg full bf anak dia

alhamdulillah
susu kembali banyak
kena banyak berdoa jugak
minta kat Allah
rezeki anak tetap ader
yg penting niat ikhlas kita

aku telah banyak mensia2kan anak aku sejak pregnant hari tu
mabuk teruk kan
dan bila dia lahir ni
aku berazam akan wat yg terbaik utk anak ini
aku dan suami nak berikan didikan dunia dan akhirat dengan sebaik mungkin

sehari 3 liter kena minum air kosong
dah jadi habit aku minum air byk ni
sebab air penting dalam menghasilkan susu yg banyak

aku lebih berdisiplin
sebab setiap 2-3 jam aku kena pam susu
kalu aku tak pam
anak aku tak makan
boleh gitewwwwwww??
hahaha
sekali pam 15-20minit

macam aku bergantung jugak dengan produk shaklee nak banyakkan susu ibu ni
alhamdulillah
badan yg sihat susu ibu pon dapat dihasilkan dengan baik
semoga Allah permudahkan urusan aku
aminnn