Khamis, 19 Januari 2012

CaBaRaN PenYusUaN BaTriSyiA ParT 2

lamanya aku nak updet part 2
bercinta bagai entry ni baru nak updet
heeeee

sejak balik jb..
aku mmg bz
bz nak wat stok susu ibu bila aku kerja nanti
dari kosong peti ais tu
alhamdulillah aku dapat penuhkan jugak

sape kate bagi susu ibu senang??
tambahan aku seorang ibu yang berkerjaya
setiap 2-3 jam aku kena pam
dulu aku guna pam manual medela harmony
tapi lenguh tangan nak pam
so..ader rezeki skit
aku beli pam elektrik jenama spectra 3
aku beli ngn kawan aku
double pumping

alhamdulillah
sangat senang dan memudahkan kerja aku bila sibuk2 ni
macam ni lah pam elektrik tu

tapi yg aku punya ader double pumping
memang aku terpaksa berkorban tenaga dan wang ringgit
sebab aku nak puteri aku yg tercinta ni membesar dengan sihat dan bijak

aku tahu momy2 yg kat luar tu semua nak susu kan anak kita
tapi kadangkala kekangan2 yg tak dapat dielakkan
nak menyusukan anak ni
perlu sokongan daripada org yg rapat

first masa aku nak wat stok susu ibu kat jb ni
aku kira lambat wat stok susu ibu
2 minggu nak kerja baru terhegeh2
heeeeeeee
sangat sikit susu yg keluar bila dok pk nak wat stok susu ibu ni
nak pam susu tak boleh stres yea
suami aku yg nak aku susukan anak dia sepenuhnya
so..dia banyak support aku

kerja umah dia sangat membantu
time aku pam susu
hubby akan pegang anak
 masa susu drop dengan tiba2 masa aku sampai jb
kes aku sedih sgt bila ader 1 ujian yg menimpa
susu aku dari banyak terus merudum

nasiblah suami aku cover balik stres aku
bawa aku pergi stokis shaklee
cari ini barang

ni pon kwn baik aku nani yg suggest
sb dia pun momy yg full bf anak dia

alhamdulillah
susu kembali banyak
kena banyak berdoa jugak
minta kat Allah
rezeki anak tetap ader
yg penting niat ikhlas kita

aku telah banyak mensia2kan anak aku sejak pregnant hari tu
mabuk teruk kan
dan bila dia lahir ni
aku berazam akan wat yg terbaik utk anak ini
aku dan suami nak berikan didikan dunia dan akhirat dengan sebaik mungkin

sehari 3 liter kena minum air kosong
dah jadi habit aku minum air byk ni
sebab air penting dalam menghasilkan susu yg banyak

aku lebih berdisiplin
sebab setiap 2-3 jam aku kena pam susu
kalu aku tak pam
anak aku tak makan
boleh gitewwwwwww??
hahaha
sekali pam 15-20minit

macam aku bergantung jugak dengan produk shaklee nak banyakkan susu ibu ni
alhamdulillah
badan yg sihat susu ibu pon dapat dihasilkan dengan baik
semoga Allah permudahkan urusan aku
aminnn


Tiada ulasan:

Catat Ulasan