Sabtu, 29 Oktober 2011

DeTik-DetiK KeLaHiRaN NuR QiSTiNa BaTRiSYiA..PaRt 1

`alhamdulillah...dapat gak wat entry ni...
ni pon byk kali tertangguh..huu


alkisah nya mmg panjang..so..aku wat seringkas yg mungkin,,,hee
ermmm..aku ngn hubby planing nak balik perak ari jumaat pas aku balik sekolah. sempena cti deepavali.
tapi walau kita rancang mcm mna pon
tanpa izin Allah
bnda tak kan berlaku jugak kan
petang rabu tu..19 oktober 2011
aku tinggal sorang kat rumah...
pagi tu aku pergi hospital sultanah aminah
check up baby mcm biasa...
alhamdulillah..masa tu everything semua ok..
berat bby pon doktor kata dah 2.8kg..


petang tu macam biasa
layan fb sorang2 kat depan ruang tamu
pukul 5.30ptg..aku rase mcm ader cecair kelua
aku pergi toilet...cuci..
pastu duduk balik..


then lma2 aku rasa ader cecair putih kelua ngn byk
macam air kosong tu..
takder bau..aku rase air ketuban kot
aku trus call mak kat kg
mak aku ckp ank sulung lmbat skit bsalin
dalam 10jam mcm tu
so..aku ingat nak balik perak
heee..ader hati nk balik perak lagi..
huuuu..pastu aku terus call hubby
kebetulan dia tengah ader kes..
so aku mngadu ngn hubby air ketuban dah pecah
hubby suh aku bersiap
pergi hospital jugak


dalm pkul 6.30 hubby sampai umah
terus pergi hospital sultanah aminah
masa tu aku punya lah kecut perut
macam maner ni..air selusuh mak aku cari n ader kat kampung
aku mana tau pape sb ni anak sulung kan..


aku diam ja..dalam hati bzikir byk2..
tapi hubby lagi kelam kabut
hahaha
dlm dok serabut tu
hubby aku langgar kereta org kat trafik light
adoiii..aku nk nangis pon ader...
aku ckp ngn hubby
jgnlah panik sgt
mujurlah kereta tu tak ikut kami
hubby dah nampak resah..aku ok lagi
sb mmg tak sakit kan..


sampai jer hospital
trus pgi bahagian kecemasan wad bersalin
aku ckp ngn nurse tu air ketuban dah pecah
memandai ja aku
aku mana tau air ketuban
hahaha


then masuk bilik ni..
sb nk tgok draf jantung bby kot
rimas giler aku
ader bnda letak kat perut
smpat aku tidor
keh keh keh


ni tgah nak check jantung baby
lama nya
boring aku..


skodeng doktor..hehehe

ok...pastu dah check semua
aku ckp ngn nurse tu
aku nak tunggu kat luar
nak jumpa hubby
aku kelua tengok hubby sedang resah
pas duduk sembang
hubby byk bg sokongn moral

aku masa tu tak sakit langsung
siap order nk air kotak milo
nak mkn2 lagi...
pastu nama aku kna panggil
aku terus masuk bilik tadi
doktor ckp draf jantung bby tak cantik
dia suh aku wat lagi skali
aku pon akur jalah
huhuhu

pas siap wat draf sume tu
masuk doktor laki
dia check pape yg patut
masa check bukaan tu dah 3cm
air ketuban dah kering

doktor kata awak kna masuk labour room pasni
haaa??
aku nk mkn roti ngn air milo
doktor dah tak kasi
uwaaaaa
laparnya...aku mkn tdi pon dah pkul 4ptg
mnyesal tak makan dulu
aku nk nangis
aku ckp nk jmpa suami dulu
nurse bg baju kat aku
suruh salin...nurse ckp pasni kita jmpa suami awak

sampai kat pintu tu
nurse panggil hubby aku
elok jer hubby masuk
aku terus menangis
aku ckp aku dah nk bersalin
air ketuban dah kering...aku nangis..minta ampun n maaf ngn hubby
aku ni pon banyak dosa gak
kadang2 degil..heehe
hubby peluk aku erat2..masa tu aku dah diusung ngn krusi roda
aku ckp aku takut
mana tau tak jmpa hubby dah
siap psan suh jga ank baik2 kalu aku dah takder nanti
ceewaaahhh...feeling gilerrr..
sedih wooooo

pas bersalaman ngn hubby...nurse terus usung aku
berderai air mata aku...
pastu doktor cucuk tangan aku..ape ntah dia letak kat tangan aku
sakit betoiii
aku ni dahlah pnakut jarum..
pjm jer mata...huhuhu

ok lah...qistina dah panggil..huhu
nanti aku sambung...
dah ader ank..fb letak tempat blakang
hehehe




2 ulasan:

  1. tahniah yer..nme baby comey..=) nnt cite la cm ne pengalamn bersalin kt HSA...bln 1 ni, sye lak kt sne..insyaAllah...selamat berpantang yer...=) ~nurul

    BalasPadam
  2. tahniah k.lini...ehehe...xsabar nk tunggu next episod...:)

    BalasPadam