Selasa, 4 Oktober 2011

TiReD..

sekarang ni kat sekolah bz skit
almaklumlah sekarang budak tgah PMR...
so aku plak kna edit jadual aktiviti pas PMR
pelaksanaannya minggu depan
tambah partner lama aku dah pindah 2 mnggu yg lalu
so aku banyak amik alih tugas yang kadangkala aku stres gak dibuatnya
nasiblah kaunselor baru ni banyak membantu

penat gak
ngn perot semakin memboyot
mujurlah aku ader ambil suplemen tambahan
so..penat tu tak rase sangat
boleh dikatakan lebih 10 kali aku naik turun tangga dari bilik aku ke tingkat bawah setiap hari
so..aku anggap ni satu exercise yang mnyihatkan untuk ibu mengandung
duduk sajer pon tak elok gak kan
heeeee

citer pasal suplemen tu
aku rase sangat membantu
rugi aku tak makan dari awal
kalu tak,,takder lah aku mabuk n tak bermaya dalam tempoh yg lama
apepon aku bersyukur sebab tahap kesihatan aku semakin baik
aku cuma makan vitalea(multivitamin)..vit C ngn Vit B Kompleks brand shaklee
sebelum ni ader entry aku dah citer pasal produk ni
mmg berkesan
serius
aku semakin aktif wat kerja
trun tangga bkn masalah aku lagi
kalu tak semput ja
heee

cuma pas bersalin nanti aku kena tambahkan ngn vitamin alfalfa
vitamin ni nak menambah susu badan n bagus untuk pompuan
tapi 3 suplemen tadi still aku akan amik
sebab kesan sangat positif
kalu tidor pon mmg lena
at least badan dapat rehat yang cukup
kalu dok terjaga ja
mmg kita akan rase something ngn badan kita
so..bagi yang nak suplemen yg bgi tenaga
bolehlah makan macam aku makan ni
promote lak
huuuu

tapi aku rase tak rugi kalu sesape nak mencubanya
huuuu
dah 36 minggu aku sekarang ni
so aku dah standby ape2 yg patut
risau gak kan

 aku ingat nak updet pasal barang baby
tapi sayangnya barang2 tu dalam bonet kereta
so..aku malas nak angkut bawa naik atas
lain kali lah baru dapat updet brg bby...
huhu
aku ader bli kelambu bby
amik warna biru
nak amik pink risau baby boy
sebab scan baru2 ni..anak aku menyorok
sooo...
sampai sekarang ni..
aku ngn hubby decide biarlah menjadi suprise untuk kami
mungkin anak aku ni nak wat kejutan kot
pandai kecik2 dah ajak ummi dia main nyorok-nyorok
heeee

ermmmm...
aku sebenarnya tak tahu pon ader pad untuk bersalin
yealah...aku pon bkn jnis amik port sangat
baru beberapa hari ni baru aku teringat

rupanya pad bersalin ni lain
aku ingat jnis pad biasa
huhu
so..aku pon ajak asben beli maternity pad
brand pureen
tu jer yang aku nampak
dalam tu ader 20 pad
harga dalam RM12 ++
kesian aku..kalu lah aku tak beli awal
mesti terkial2 asben aku nak pergi cari
dahlah dia pon tak pernah tengok
hahaha

tak sabar tunggu orang baru ni
at least dapatlah jadi kawan berbual aku time asben kerja
nama anakpon asben aku yg pilih
gigih aku tengok dia menyalin makna2 nama anak
cuma baby girl aku yg nama kan
baru fair kan
hahaha

asben ikut ja..jnji ader makna yg baik kan
ok lah..jmpa lagi di lain entry...


2 ulasan:

  1. cik adik manis, ida copy masuk blok ya as a testimonial.

    www.mysupervitamins.com

    BalasPadam