Selasa, 1 November 2011

DetiK-DeTiK KeLaHiRan NuR QiStiNa BatSyiA Part 2

okey..sambung balik citer
almaklumlah..org tengah berpantang ni busy skit
macam-macam nak wat
ni pun qistina tengah tidor..hee

***
pastu..nurse terus usung aku ngn kerusi roda masuk labour room
then sampai jer kat bilik tu
aku jadi ngeri ja tengok macam2 peralatan
nurse suruh aku baring atas katil
pastu dia mula lah letak macam2 kat tangan n lengan aku

tadi doktor tu cucuk tangan kiri aku
pastu masuk lah macam2 kat tangan
alih2 tangan kiri aku bengkak
maybe salah urat diorang cucuk
geram aku

dah salah cucuk..tgan kanan lh plak kna cucuk
adoiii..dhlh aku ni pnakut jarum...
sabor jalah...
masa tu bru pukul 10.00mlm
aku time ni tak sakit langsung
pastu nurse letak lgi bnda ape ntah
CTG kot
aku pon tak berapa pasti
alat untuk mngesan draf jntung bby
then nurse masukkan cecair kt tgn aku
dia ckp pasni contraction akn cepat n sakit akn bertambah...
aku pon mngiayakan jer...
pastu kna cucuk kat punggung
dia ckp untuk tahan sakit

msa ni mmg tak sakit lgi
tak lma pastu sakit dah kerap dtg
aku mula lh mcm ular
jap ke kanan jap ke kiri
sampi alat CTG tu terlucut

tak lma kmudian hubby sampai
dia bawa selimut n baju bby
aku time ni sedih sgt2
sb sakit tu dah datang selang 5 minit
hubby sempat bgi peransang..dia nak balik umah jap
pastu datang balik..aku suh dia dtg cepat2
aku dah terasa ngeri n sakit nk bersalin ni

2.00am...
aduhai..Allah jer thu bertapa sakitnya bila contraction dtg
mnangis aku
smpat lgi aku suh nurse tu panggil hubby aku kt luar
nurse tu turutkn jer kmahuan aku pgi cari hubby aku
tpi time tu hubby aku balik umah mandi
sakitnya hanya Allah jer tahu
sakit sgt2

tak lma pastu...
hubby masuk bilik tu
dia masuk wat derk jerr..
padahal kt hospital sultanah aminah ni
husband tidak dibenarkan masuk..
sb ader kes suami tumbuk doktor
aku pun tak pasti citer ni btul atau tak
tapi hubby aku wat tak tahu jer masuk..huuu

masa ni nurse bagi aku sedut gas entanoks kot..
bgi khayal
dia suh sedut klu sakit
tpi aku sedut n letak kt hidung ja
sedut tak ingat dunia
sampi kna marah...haha
aku dh tak thn sakit..
sedut pon ikut suka hti ja...
hubby siap pasang surah yasin kt aku
zikir n aku ikut skli
selawat nabi yunus tu berulangkli aku baca
air selusuh pon aku tak minum..uwaaa
berjujuran air mta aku
sakit bkn main2...
hubby pon nangis tgok aku

3.00am...
aku mula rase nk meneran
nurse tak bgi meneran sb bukaan aku bru 6cm..
aku teran gak...
nurse ckp kalu  meneran awal nti koyak banyak

masa ni sgala info aku bca sume letak tpi..
yg aku thu aku nk bby keluar cepat ja
masa nk meneran ni..hubby kna keluar
lgilh galak aku mnangis
ader dia aku tak pikir sakit sangat
serius..masa nk bersalin ni sokongan suami mmg sgt penting..
rase semangat skit...

aku rase doktor kt sni mmg bgus2
aku rase mereka2 ini berbdi bhasa
tpi nurse dia jer yg lebih2
lupa aku suh diorg ni bli insurans mulut
perggghhhh
sakit hati wooo
dah mmg sakit..mmglah aku nangis
sb aku mmg kuat teriak
nak marah2 aku nangis..
sabo jalah

kalu aku kebal..aku tak nangis tau..maslahnya tak than sakit bila dipksa bsalin nie..

oleh kerana kedegilan aku yg suka meneran ni
mka bukaan pon cptlh terbuka
bila nk meneran ni
aku dah takder tenaga..
doktor cakap kalu aku tak meneran
kna vakum bby...

aku pon dengan segala tnaga yg ader aku teran gak
tapi tak berhasil
last2 tengah meneran tu..doktor tu gunting bagi bukaan besar skit
mujur semua pompuan...
maka lahirlah nur qistina batrisyia jam 4.46 pagi
fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
legaaaaaaaaa sgttttttt

my bby diletakkan kat perut aku
aduhai..hilng sakit2 aku..nk jer peluk bby
tpi bby telah dibwa oleh nurse untuk dicuci..

aku??
kna jhit byk...hehehe
sakit kedua belum habis lgi...
sian kt aku...nk mneran tak pndai...tarik nfas lepas bkn semudah yg aku baca
azabnya kna jahit hidup2
mau jer nurse depan aku ni jd mngsa...

tpi msa ni aku dok terbayang kan muka my baby..
senyum sorang2...
bila dah semua siap..
doktor lain dtg plak
check kot2 tersalah jahit
azab ketiga..adoiiii...mcm ni sakit nak bersalin..ingt dah habis..huuuu

ni lah anak ummi yg ditunggu oleh ummi ngn ayah...
sayang sgt ngan nur qistina batrisyia...

saat ni ayah tengah rindukan qistina
tadi ayah tepon ummi dok mngadap gambar qistina jer
sian ayh...dh kna kje...
ummi ja cti 3bln

citer ni tak habis lgi
smbung part 3 yea.....huuu







4 ulasan:

  1. lini..aku yg terasa sakit..apa2 pun tahniah k...

    BalasPadam
  2. Biar tul lini,jahit hidup2? dia x bius ke?? Azab tu,aza yg kena bius nie pun,rasa cam nk tarik2 rambut je...hehehehe

    BalasPadam
  3. aza..jhit hdup2..trasa jarum tu time kna jahit..sakit gila...huu

    BalasPadam
  4. chumelnye qistina...k.lini pantang leklok ye..tahniah...

    BalasPadam