Rabu, 9 November 2011

DeTiK-DeTik KeLaHiRaN NuR qiStINa BaTriSYiA PaRt 3

panjang betul cerita aku kan
hee
tapi ni lah memori yg akan terpahat dalam ingatan aku sepanjang hidup ni
ni baru anan sulung..anak second lambat lagi kot..
ape pon..kalu Allah bg rezeki kita terima jalah kan..huu

*****
ok..pas qistina lahir n dicuci
aku pon dah selesai dijahit
aku baring kat katil yg sama
tak lama pastu
aku rase pening2 lalat
mula lah aku rase loya
nurse tu keluar
tinggal aku sorang2
aku rase nak muntah
tak sempat aku panggil nurse2 yang bertugas
aku telah selamat memuntahkan makanan pukul 4ptg yg aku mkan tu
nasib lerrr
aku sempat minta maaf kat nurse tu
nasiblah dia cakap takpe
nanti dia suh cleaner datang cuci

tak lama kemudian
nurse datang bagi my baby
alahai..comelnya anak ummi ni
kecik jer
nurse suruh aku mnyusu qistina
aku ni terkial2 nk myusu anak
elok ja pastu
my hubby masuk
dia tersenyum kegembiraan
sempat dia cium dahi aku
hubby amik qistina dan wat lah ape yg sepatutnmya utk bby yg baru lahir
rase bahagia sgt sbb dah dapt anak

tak lama kemudian
aku diusung ke wad kelas 1
mmg best wad 1 dia
aku kalu tak sakit boleh jer dok kat wad tu
hee


dlm bilik ni ader 4 katil
nurse dia mmg bgus2
aku suka nurse kat wad ni
memang berbudi bahasa
tak macam nurse kat labour room


aku duduk sebelah bilik air
tandas dia pon bersih ja



ni picture qistina tidor
anak ummi ni sampai sekarang jarang meragam
sangat baik
nangis bila nak susu n perut kembung jer
syukur sangat
sebab time pregnant aku dah rase susah
dah bersalin ni
Allah kurniakan anak yang senang dijaga
alhamdulillah

ok..aku pas bersalin 4.46pagi 20 oktober tu
aku sempat duduk wad ni sampai petang jer
aku ngn bby sihat n dibenarkan pulang

balik rumah n bersiap untuk perjalanan seterusnya
pulang ke kampung untuk berpantang..
aku singgah seremban dulu..rumah bapa mertua
tidor semalam

hari sabtu pulak..pulang ke perak
perjalanan jauh yg memenatkan
mujurlah ader mak aku yg memangku qistina
mak n ayh aku bertolak ke jb mlm aku nk bersalin tu
sian mk ayh aku..
jauh tu dr perak nk mai jb
smata2 nk tgok aku ngn cucu..

sampi perak petang sabtu..
aku smptlh rase bentan..
huuuu
yealah..dh berjalan jauh kn
terhentak2 lgi
even hubby aku letak kusyen n bantal kat seat depan
baringkn kerusi tu
aku tetap rase sakit sb jhit banyak...

so..next time kna prepare awal
balik kg awal skit ke..

okey..tamat cerita ni
trima ksih krana sudi membaca..heee
harini aku dh 22hari berpantang

nanti aku wat entry berpantang plak
walaupon aku ni taklah berapa rajin nk berpantang
heee

3 ulasan:

  1. eheheh...chumel qistina...:) slamat berpantang k.lini...

    BalasPadam
  2. ngndung mmg best..nk salin je..tp pe pn 2 nkmat..setiap ank xsama..baru sempat baca.dh lama tgk je..asyraf xsihat..

    BalasPadam