Khamis, 16 Februari 2012

RuTiN sEoRaNg iBu..

alhamdulillah..ummi rase macam baru semalam melahirkan batrisyia..
rupanya dah hampir 4bulan batrisyia bersama2 ummi di dunia ini..


terasa bahagia yg sukar digambarkan dengan kata2..
setiap saat terlalu bahagia dengan anugerah yg satu ini...

rutin harian ummi banyak berubah..
tiada lagi masa terbuang..
semuanya ummi isikan dengan sebaik mungkin
sebab jadual kerja ayah bukan mcm orang lain..
ayah kerja 2 hari..cuti 2hari


tambahan ayah bekerja di bahagian siasatan trafik kemalangan..
bukanlah perkara mudah
hari2 ader kemalangan maut..
dok jb ni maut perkara biasa
sedih kan..
nyawa begitu murah ja..
kalu ayah kerja..ayah tak tidur kat umah
hanya balik sekejap bila free..
tapi kalu ayah cuti 2 hari..48jam di rumah
lega banyak
time tu lah nak kelua pergi mana2..
yahooooooo
<_________>

bila ayah kerja..ummi terpaksa berdikari..
penat woooo
muehehehe
semua kerja ummi buat sendiri
time ayah cuti barulah ummi dapat rehat banyak..

seawal 5.45pagi ummi dah bangun
tak lah awal sangat
dulu takder anak
pukul 6 pagi baru bangun
awal 15minit ja dari dulu
hahahaha

pas mandi n solat n bersiap2
ummi angkut batrisyia pergi umah BS dalam 6.30pgi..
umah BS tingkat 11
 ummi tingkat 8
tekan lif ja
heheheh
6.35pagi ummi dah pergi sekolah
awal kan..
kalu kat perak dulu..dekat pukul 7pagi baru pergi sekolah

sekolah tak jauh pon
kalu jalan tak sibuk..
10minit ja dari umah

terpaksa keluar awal
jalan kat sini memanglah sibuk waktu pagi
ni lah perkara yg wat ummi meroyan..
ekekekeke

ummi keja dari pukul 7.20pagi-2.00petang jer
alhamdulillah
ummi dah rase enjoy ngn kerja kat tempat baru ni
baru tak baru pon
dah setahun lebih kat sini
kuikui

kat sekolah ummi akan pam susu at least 3kali..
berat gak pam susu ni
tapi demi anak tercinta
usung jugaklah pam susu tu..

dulu stres gak
sebab masa kat perak dulu keja tak banyak macam kat bandar ni
tapi sekarang
ummi dah boleh adapt n telan semua cabaran ni
walaupon ummi seorg kaunselor
kaunselor berjiwa sensitip
bak kata asben kat aku
hahahaha

pukul 2ptg ummi dah boleh balik
yahooo
sampai ja umah..terus amik batrisyia..
tengok muka anak
hilang penat ummi..
mandi n solat..
main2 ngn batrisyia..

pas maghrib baru ummi tidurkan batrisyia..
tidurlah sampai pagi sok
bangun untuk mnyusu ja..
time ni lah ummi nak iron baju n prepare untuk hari esok..
siapkan beg nak anta pengasuh
siapkan beg kerja ummi
beg kerja ummi cuma berisi pam susu elektrik
ngn air kosong 1.5 liter..
tu lah beg kerja ummi hari2..
muehehehehe

adusss
kenapa begini yaaa???
ummi tak pernah bawa balik kerja dari sekolah
untungnya jadi kaunselor tak payah nak mark buku latihan pelajar
ape kerja pon
ummi siapkan kat sekolah gak
masa kat umah adalah masa untuk family..
tu prinsip ummi
boleh gitewwwww?
ke ko ni pemalas???mueheheheh
(ketawa dalam hati ^_______^)

macam ni lah rutin ummi kalu ayah kerja..
tapi kalu ayah cuti
fuhhhhhhhh
lega..

selalu aku guna ayat ni
'abg..kalu ayg stres..nanti ayg pam susu,,susu tak banyak keluar'...hahahaha...
motip????

aku bukanlah nak takutkan hubby
tapi mmg knyataan
kalu hubby kerja..hasil tenusu aku kurang berbanding kalu hubby ader kat umah..
sb bila dia ader..aku tak penat n boleh rehat banyak..
so..susu pon dapatlah banyak..

hubby nak aku mnyusukan si bam bam kami itewww
so..dia perlu juga berkorban tenaga..
seperti mana aku korbankan tenaga aku

cissss
guna pam elektrik pon penat
tipu lerrr  tewwww
^___^

tittttttttttttttttt

Tiada ulasan:

Catat Ulasan